Pokermiljonen blir nätturnering

Tar steget från tv-studion till internet

SPORTBLADET

Pokermiljonen har blivit ett begrepp inom svensk poker.

Proffs utmanas av kändisar och amatörer i en studio med en miljon i förstapris.

Nu hamnar samma koncept på nätet också.

Foto: PRESSENS BILD
VM-sjuan Daniel Bergsdorf har tackat ja till pokermiljonen.

Uppläget kommer ursprungligen från England, hamnade i Sverige via spelbolaget Unibet som nu också för ut det på nätet.

Man har knutit upp de flesta av de kändisar och pokerproffs som deltagit i de två första och den kommande säsongen.

Sateliter pågår till den 24:e april och final spelas den 27:e. Förstapriset blir givetvis en miljon som läggs in som garantipengar av arranörerna. Inköpen kommer att gå till övriga placerade spelare.

– Jag vågar påstå att det här är en utmärkt deal för spelarna. Maxantalet spelare i finalen är 220 och skulle vi få nej från några kändisar kanske det bara blir kring 200. Det är inte många sådana turneringar som kan erbjuda en miljon i förstapris, säger Unibets svenske marknadschef Christian Bönnelyche.

Bland proffsen kommer Sportbladets båda pokerexperter Dan Glimne och Ken Lennaárd att spela. Andra som är klara är VM-sjuan Daniel Bergsdorf, svenske mästaren Lars Kjestrup, Joakim Geigert, Peter Swartling och Hans Eskilsson.

Exakt vilka kändisar som är kommer att vara med är inte klart, men arrangörerna räknar med ett ja från de flesta som varit med i Pokermiljonen.

Ett 30-tal kändisar har varit med i tv-programmet. Några av dom är Ernst Billgren, Anton Körberg, Ola Lindholm, Karl Martindahl, Patrik Ekwall, Gry Forsell, Dogge Doggelito, Cecilia Ljung och David Lega.

Patrik Johansson