Svenska spel – omtest

Så funkar statliga pokern i skarpt läge

1 av 2
Bordet.
SPORTBLADET

Svenska spels pokersajt har varit i gång några veckor så nu kan det vara på sin plats med en recension av sajten i skarpt läge.

Mjukvara

(Oförändrat)

Vi har gått igenom klienten ett par gånger, och det finns väl egenligen inte så mycket att tillägga förutom ett par mindre noteringar:

Bossklienten känns aningen piggare än i andra versioner. Vi har inget vetenskapligt bevis för det, utan det är just bara en känsla.

Bra med svenska givetvis, men lite förvirrande ibland. ”Lägger mig” och ”lägg mig” inte minst.

Vi har inte upplevt några krascher eller tekniska problem, men det har förekommit rapporter om sådana.

Spel

(Oförändrat)

Fortfarande ingen stötpoker. Däremot har man infört en nivå som heter 0.75 (ören alltså) -1.50. Varför? Är inte 25-öringar utrangerade från det svenska monetära systemet?

Spelet är mycket koncentrerat till låga limitar. Däremot är det ganska bra drag både under Omaha och framförallt mörkpoker.

Spelare

(Plus 1)

Svenska spel har satt en gräns på antalet spelare till 7 000. Man man någonsin har kommit upp i det vet vi dock inte. Vi har sett spelarantal på upp mot 5 000 och något slags snitt skulle vi gissa ligger på kring 2 000.

Det här låter kanske inte speciellt imponerande – men det är det. För exempelvis en etablerad sajt som Full Tilt tog det flera år och miljontals dollar (antar vi) i reklamkostnader för att komma upp i sådana siffror. Dessutom hade man hela världen att vända sig till medan Svenska spel bara har den lilla fjuttmarknaden Sverige?

Spelkvaliteten då? Tja, visst märks det att det vimlar av nybörjare på sajten. Det är milt sagt löst spel, och den hålstege som inte är värd att dra på existerar inte.

Faktiskt ganska kul, om man pallar med utdragningarna och inte spelar för brödfödan.

Spelet går ganska långsamt mellan varven, vilket förmodligen hänger ihop med antalet ovana spelare.

Turneringar

(Plus 1)

Vi känner oss ganska splittrade inför turneringsutbudet. Visst, Svenska spel har satsat stenhårt på turneringarna, och det finns massor av dom. Flera stycken i timmen och stort utbud i inköpsgränser.

Men ska man på riktigt kunna konkurrera med de stora sajterna så måste det finnas free rolls, garanterade prissummor och sateliter. Bara att hoppas att man får tillstånd till det så småningom.

För att återgå till det som faktiskt finns så är det nästan för många turneringar. Om man drog ned på antalet lite skulle de fylla bättre och prissummorna skulle bli högre.

Sen finns det givetvis många andra saker man skulle kunna önska sig: Shoot outs, flerbords sit n´gos, mörkpoker- och Omahaturneringar och säkert mycket annat.

Bonusar

(Oförändrat)

Nej.

Övrigt

(Oförändrat)

Raken (2.5%) har vi redan konstaterat är fantastiskt bra.

Mycket begränsat med insättnings- och uttagsmöjligheter, och dessutom en del byråkratiskt krångel när man ska ta ut pengar första gången eller aktivera att gammalt spelkort. Men det får man kanske skriva in under säkerhetskontot.

Kundservice verkar inte ha varit helt klockren, men det är kanske inte att begära av en nystartad sajt.

Totalt 17

Tidigare sajter

Aftonbladet.se/Poker