Patrik Antonius med i toppstriden i WPT-finalen

Svenskarna långt efter i Las Vegas

SPORTBLADET

Finländaren Patrik Antonius är med i toppstriden i den penningstinna WPT-finalen på Bellagio i Las Vegas efter den första dagens spel.

WPT-finalen är kulmen på World Poker Tour och brukar räknas som den mest prestigefyllda turneringen efter huvudturneringen i WSOP (VM).

Det är också den turnering som svensken Martin de Knijff vann för ett par år sedan och vann den då största summan i pokerhistorien – motsvarande 23 miljoner kronor.

Årets turnering, med över 600 startande, är ännu mer penningstinn. Förstapriset kommer ett bli cirka 3,7 miljoner kronor.

Antonius ligger sjua med 200 000 i marker. Leder gör Simon Moussa. med 270 000.

Helsingforsfödde Antonius är trots sina bara 24 år redan en mycket rutinerad turneringsspelare. Han har vunnit en EPT-tävlingen (Baden) och blivit trea i en annan (Barcelona). I WPT har han som bäst placerat sig på tolfte och 15:e plats. Han ingår i teamet kring Martin de Knijff på Martins poker.

Flear svenskar är fortfarande kvar i tävlingen. ingen är dock med i tätstriden.

Ayhan Alsancak (57:a) har drygt 100 000 dollar i marker och Ingemar Backman (95:a) strax under. William Thorson, Tobias Persson, Martin De Knijff, Peter Eichhardt, Michael Thuritz, Johan Storåkers, Christer Björin, Ken Lennaárd, Magnus Gustavsson och Alexander Stevic ligger alla längre ner i fältet.

473 spelare återstår i tävlingen.

Patrik Johansson