Kan Dogge skrälla?

Rapparen outsider i första Pokermiljonen

SPORTBLADET

På torsdag drar ännu en säsong av pokermiljonen i gång.

Ny programledare, nya deltagare och ny struktur.

Men fortfarande en kall miljon i förstapris.

Foto: ANDREAS BARDELL
Har Dogge någon koll på löven? Svaret kommer i första avsnittet av Pokermiljonen.

Den nya upplagan är snabbare och har ett enklare upplägg. Sex kvalbord där enbart vinnaren går direkt till final. Övriga får åka hem.

Deltagarna har också fått en ansiktslyftning. Ett proffs har fått lämna plats för ytterligare en kändis. Antalet kvalspelare är dock oförändrat två.

Den största förändringen är dock vid sidan av bordet. Sportbladets pokermagister Dan Glimne sitter givetvis i orubbat bo som expertkommentator.

Men vid sin sida har han nu istället Peter Swartling som programledare. Tuffingen från Idol-juryn är också en erkänt skicklig pokerspelare som både varit med i Pokermiljonen tidigare och spelat i internationella stortävlingar, bland annat på Europatouren.

Egentligen var Swartling påtänkt som spelare, men när Gry Forsell var tvungen att tack nej till programledarrollen på grund av andra engagemang gick budet till Swartling. Gry Forsell kommer istället att dyka upp som spelare i ett senare program.

– Jag tror att det kommer att bli roligare än sist. Färre deltävlingar, enklare att hänga med, färgstarkare kändisar. Pokern kanske kommer att bli lite lidande, men det blir bra tv, säger Peter Swartling.

I första avsnittet är det proffset Andreas Harnemo som ställs mot en salig blandning av kändisar och amatörer där Malin Swedberg (sambo med Hans Eskilsson) och skicklige halvproffset Cem Arel ser tuffast ut på papperet.

Den stora outsider är utan tvekan Dogge Doggelito. Rapparen från Botkyrka har ingen pokererfarenhet alls, men kan kanske skrälla mot sina mer rutinerade motståndare.

Patrik Johansson

ARTIKELN HANDLAR OM