Tobbe Blom trollade fram monsterhänder

vann första deltävlingen i pokermiljonen

SPORTBLADET

Vem annars än en trollkarl kan trolla fram ess och kungar ur rockärmarna?

Tobbe Blom kunde och vann därmed första deltävlingen i Pokermiljonen.

– Det var en verklig tokskräll, sa Tobbe.

Foto: TV4
Tonne Blom hade full kontroll på sina marker.

Tobbe Blom var inte den mest orutinerade spelaren vid bordet – men inte långt ifrån. Vid sin sida hade han Dogge Doggelito med i prinicip ingen pokererfarenhet alls.

Och det var rapparen från Botkyrka som började bäst. Han hade inte bara snyggast kläder och störst hatt – han vann också del flesta potterna i början.

De två första som försvann från bordet var också de två mest rutinerade; Cem Arel och proffset Andreas Harnemo.

– Det blir lite så med den här strukturen. Det är allt eller inget, och i dag blev det inget, sa Harnemo.

Med fyra spelare kvar låg Tobbe Blom sist med bara 13 000 kronor. Dogge Doggelito hade också börjat mattas efter sin starka start.

Morgontrött Dogge

En allt mer trött Dogge gjorde en märklig syn med KJ mot Tobbes par i åttor. Tobbe fick in en triss och dubblade upp och strax efter skickade han hem Dogge med kåk med ess och åttor mot Dogges – ingenting.

– Jag tog en chansning, men jag blev uppäten. Jag var bra med i början, men sen blev jag för trött. Jag är ingen morgonmänniska, sa Dogge.

Tobbe Blom fortsatte att dominera bordet och näste spelare att försvinna blev Malin Swedberg som gick all in med A-4 och fick syn av Tobbes A-J.

– Tobbe hade reraisat mig ett par gånger så jag ville slå tillbaka, men det lyckades inte, sa Malin.

I heads up mötet mot kvalspelaren Patrik Ståhlberg domierade Tobbe fullständigt trots att de två började med ungefär lika mycket pengar.

Men korten var på trollkarlens sida. Bland annat fick han pocket-nior två gånger i rad innan han gjorde processen kort med ett par i kungar i hålet då Patrik Ståhlberg chansade med att gå all in med Kn-2.

– Det var en verklig tokskräll, jag fattar det inte riktigt, sa Tobbe som därmed blev förste spelare att få chansen att spela finalbordet om 1 000 000 kronor i förstapris.

Patrik Johansson

ARTIKELN HANDLAR OM