”Jag har spöat dom förr och kommer att göra det igen”

Ken Lennaárd får chansen att möta världsmästarna igen

Foto: POKERSTARS
Tre tuffa världsmästare mot en stöddig svensk. Kan det sluta på mer än ett sätt?
SPORTBLADET

Tre världsmästare vid samma bord.

Plus sex nätkvalare.

Och så Ken Lennaárd, förstås.

Det blir verklighet i Stockholm den tolfte maj.

Ken.

De tre senaste världsmästarna i poker, Joe Hachem, Greg Raymer och Chris Moneymaker är på miniturné i Europa. London, Oslo och Stockholm blir stoppen.

– Vi har valt de hetaste pokerländerna i Europa. Framförallt Sverige har blivit en av våra huvudmarknader, säger Michael Holmberg, Nordenchef på Pokerstars som anordnar turnén och som representeras av de tre mästarna.

– Det är också ett bevis på hur mycket Chris, Greg och Joe respekterar de svenska spelarna.

Med vid bordet, som specialinbjuden, är också Sportbladets pokerkrönikör Ken Lennaárd. En nemesis för mästarna då han han slagit dom heads up – en efter en.

Nu är läget ett annat – tre mot en i stället för en mot en.

– Men det spelar ingen roll. Jag har spöat dom förr och kommer att göra det igen, säger Ken på sitt vanliga ödmjuka sätt.

Du är inte rädd att flytet ska ta slut?

– Flyt? Nej, det handlar om skicklighet.

Nu är det inte bara äran det handlar om. I förstapris ligger en plats till årets VM (WSOP) som avgörs i Las Vegas i slutet av juli. Om någon av världsmästarna vinner går platsen till bäst kvalificerade nätspelare.

– Det här är ett sätt för oss att få upp tempen i Sverige inför VM som kommer att bli större än någonsin, säger Michael Holmberg.

Men visst kommer det att bli en del ära och prestige i mötet. De tre mästarna har aldrig spelat mot varandra vid samma bord förut, och de lär dessutom var minst sagt sugna på att ge Ken Lennaárd en knäpp på näsan.

För den vanlige hobbyspelaren finns chansen att knipa en av de sex övriga platserna vid bordet. Pokerstars arrangerar gratis kvalturneringar som bara är öppna för svenskar med start den 2:a maj.

Och Ken Lennaárd har givetvis ett par visdomsord även till kvalspelarna.

– Det kan vara kul för dom att få vara med och se och lära. För jag kommer att vinna det här.

Patrik Johansson