WSOP blir en fest i år också

SPORTBLADET

Nu börjar dimman kring årets största poker-event, WSOP, lätta lite. Ända sedan lagstiftarna i USA började rassla med vapnen om ett stundande förbud för onlinepoker har spekulationerna kring vad som skall hända med WSOP gått varma.

Det är ju bara att erkänna utan spelbolagen hade WSOP aldrig blivit den enorma pokerfest det är och utan onlinepokern hade aldrig spelbolagen kunnat investera in de enorma summor i turneringen som de hittills gjort.

Pessimisterna har siat om att ett förbud för onlinepoker skulle innebära slutet för WSOP. Lite väl drastiskt tror jag, sant är förvisso att av förra årets 8 000 deltagare hade garanterat fler än hälften vunnit sin plats via nätet.

Sant är också att det fortfarande finns en viss risk för att några av de stora spelbolagen kommer att skära ner på antalet spelare som får möjlighet att kvalificera sig online.

Onlinesatelliter erbjuds

Men, nu kommer signaler från fler och fler av de stora aktörerna att man visst kommer att skicka spelare till WSOP.

Bland annat ”mitt” bolag PokerStars har klargjort att man kommer att erbjuda onlinesatelliter till megaturneringen, även andra stora bolag har gjort liknande uttalanden.

Så, jag tror att den hel del av oron om ett dramatiskt krympt WSOP kan läggas på hyllan för det här året. En osäkerhetsfaktor borta?

Inte lika hysteriskt

Däremot kommer det knappast att bli lika hysteriskt mycket jippon och PR-event runt själva tävlingarna som det varit de senaste åren, eftersom det blir allt svårare att marknadsföra onlinepoker i USA.

Fast å andra sidan är jag inte särskilt ledsen för det. För oss spelare är det ju inte jippona som är det viktiga (även om de kan vara trevliga också).

Vi åker ju till Las Vegas för att kamma hem äran och pengarna.

Greg Raymer

ARTIKELN HANDLAR OM