Ta en paus från din poker för att följa utvecklingen

SPORTBLADET

Det har inte blivit sådär väldigt mycket poker för mig den senaste tiden.

Efter WSOP beslutade jag, tillsammans med min familj, att ta det lite lugnare med pokern under en kort tid. Livepokern vill säga.

För sanningen är den att jag har svårt att slita mig från poker – jag tycker fortfarande att det är så roligt att spela att jag gärna smyger iväg några timmar för lite nätpoker efter att ha tröttnat på pool och sol.

Nu börjar det allt mer kännas som om batterierna är laddade och det kommer inte att dröja länge innan jag dyker upp även vid liveborden igen.

Inför nystarten har jag funderat en del på hur mitt spel sett ut så här långt under året. Inga stora turneringssegrar att redovisa, men ändå tycker jag att jag spelar bättre nu än jag gjorde för några år sen.

Faktum är att det också slår igenom på mitt nettoresultat (givetvis exklusive WSOP-segern 2003).

Nyttigt med variation

Det här är inte första gången jag tar en kortare paus från livepokern – och jag tror att det är bra, inte bara för mig utan för alla spelare.

Kasta om lite i ditt spelande. Spelar du mycket på nätet, spela live en stund. Spelar du mycket live, testa nätet. Spelar du mycket både live och på nätet, ta en paus.

Det jag vill säga med det här resonemanget är att pokern hela tiden utvecklas i takt med alla nya spelare.

Pokern förändras

För 10 år sedan var i stort sett alla bord tighta. För två år sedan var spelet mer lös-aggressivt.

Idag är det något annat. Du måste också utvecklas. För att bli en riktigt bra spelare måste du behärska alla typer av motståndare.

Samtidigt som du aldrig skall ge upp din egen spelstrategi – däremot bör du givetvis anpassa den efter motståndet.

Garanterat lärorikt

Så, testa att bryta dina egna mönster ett tag. Vill du inte sluta spela så testa nya spelformer som till exempel Omaha.

Jag lovar att du kommer att lära dig både ny taktik och nya förhållningssätt som kommer att visa sig lönsamma i längden.

För övrigt tror jag att Joe Hachem sitter på finalbordet i EPT i Barcelona till helgen. Kom ihåg var ni läste det först?

Varje torsdag turas de tre tidigare pokervärldsmästarna – Joe Hachem, Greg Raymer, Chris Moneymaker – om att skriva en krönika i Sportbladet. Alla tre spelar poker för Pokerstars.

Chris Moneymaker ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM