Förbjuda pokern på nätet? Idiotiskt

SPORTBLADET

De senaste veckorna har varit ganska hektiska för oss amerikanska pokerspelare.

Inte så att det varit ovanligt mycket stora turneringar eller något sådant, däremot har många av oss våra sysselsatta med att kampanja för att stödja online-pokern i USA.

Som säkert många av er hört så blåser det en del vindar mot online-poker här i USA. Vissa krafter kräver restriktioner eller förbud. Vi som spelar tycker självklart att det skulle vara ett oerhört korkat beslut som inte skulle gynna någon.

Nog om det, att förbjuda online-poker skulle vara ungefär lika smart och effektivt som spritförbudet i början av 1900-talet.

För att förhindra att tankarna ska få gehör eller vinna fart så ordnades förrförra veckan ett telefonupprop där engagerade pokerspelare ringde sina senatorer med en tydlig uppmaning att inte förändra villkoren för online-pokern.

Effektivt tror jag, och jag tror inte heller att det är någon riktig fara för pokerns framtid i USA. Åtminstone inte så länge vi spelare engagerar oss för vår hobby/vårt yrke.

I final – som kommentator

Hittills har det inte blivit någon EPT för mig den här säsongen, men jag hörde att det var riktigt nära att Phil Ivey äntligen fick till det i Barcelona. Inget EPT alltså, däremot har jag sysselsatt mig en del med World Cup of Online Poker, WCOOP, de senaste veckorna.

Det har inte blivit något finalbord för min del som spelare hittills, men däremot har jag varit med på finalbord som kommentator. Jag kommenterade Omaha-finalen som gick den 18:e september, det var riktigt kul.

Dessutom bjöds det på fantastiskt bra spel och jag är imponerad av ”thegiant” som vann finalen och kammade hem drygt 150 000 dollar. Jag måste erkänna att jag innan den finalen var ganska säker på en amerikansk seger, Omaha har ju i alla fall hittills inte varit någon nordisk paradgren.

Titta gärna in på söndagens finalbord i WCOOP, det är faktiskt mycket roligare än det låter att se när de sista nio gör upp om stora pengar.

Greg Raymer