Håll rejäl koll på bankrullen

SPORTBLADET

Jag är egentligen inte någon stor teoretiker när det gäller poker.

Jag är inte killen som sitter och gör matematiska analyser för att mäta effektiviteten i mitt spel.

Men jag är hängiven.

Jag vill spela, jag vill lära och jag vill hela tiden bli bättre. Det är sällan jag gör något ogenomtänkt när jag spelar, gör jag det så ökar risken att jag förlorar dramatiskt. Det vet jag, samtidigt är det en del av tjusningen med spelet att man vågar ta risker, det är det som gör att du förlorar - men det kan också vara det som gör att du vinner.

Tar pengarna slut, tar spelet slut

Däremot så finns det en del av pokerspelet som man aldrig ska ta några risker med om man vill lyckas, det är bankrullen.

Tar pengarna slut, så tar spelet slut - för en sak är helt säker: börjar du låna för att spela så är risken rätt stor att du snart möter problem. Och problem ska man undvika.

Därför tycker jag att en bra grundstrategi är att jobba på att kontrollera bankrullen, att aldrig riskera att hamna under de nivåer man bestämt sig för - och att aldrig satsa en större del av bankrullen än man tänkt från början.

Läs till dig kunskapen

Jag tänker inte ge mig på att försöka ge er specifika råd för hur bankrullen ska hanteras, det är upp till var och en. Som hur och vad man spelar, turnering eller cash game, live eller online och så vidare.

Men om du känner på dig att du saknar en genomtänkt strategi för din bankrulle borde du stanna och fundera lite. Fundera utifrån dina egna förutsättningar och - precis som med andra pokerfrågor - läs dig till kunskap.

Självklart är Internet svaret även här - gå in på google och sök på poker och bankroll management eller liknande så lovar jag dig både intressant läsning - och sannolikt ett mer framgångsrikt spel i framtiden.

Om inte annat så har du minimerat risken för att förlora mer än du tänkt - och det räcker ganska långt!

Joe Hachem

ARTIKELN HANDLAR OM