Plötsligt så är du en vinnare

SPORTBLADET

Det börjar nästan bli lite av en tradition nu, att jag får inleda mina krönikor efter varje EPT-tävling jag deltagit i med att förklara vad som gick snett.

Ja, ni har gissat rätt - EPT Dublin blev ingen höjdare för min del.

I normala fall brukar jag åtminstone kunna glädja mig med framgångar i olika side games - och även om de inte gick dåligt som själva turneringen, så finns det inte särskilt stora glädjeämnen här heller. Jag får väl trösta mig med att Dublin är en trevlig stad och att det alltid är skönt att komma ut, se och faktiskt lära.

Ska koppla av

Nu blir det ju lite stiltje ett tag innan schemat tätnar igen fram emot jul och nyår. Den tiden ska jag ägna mig åt att koppla av, att läsa, att analysera mitt spel - och att spela online. Jag känner någonstans att jag faktiskt inte hunnit med lika mycket nätspel som jag skulle vilja den senaste tiden.

Från amatör till proffs

Så gott som varje dag föds nya stjärnor på nätet, inte stjärnor som du ser i tv, tidningar eller ens på nätet. Utan helt enkelt killar och tjejer som tar klivit från en duktig amatör till någon som tjänar rejäla pengar på pokern. Det är egentligen inget dramatiskt som hänt de här spelarna, det är ingen magisk tröskel som ska passeras utan plötsligt en vacker dag så stämmer det bara.

Bankrullen är tillräckligt stor för att ge sig i kast med spel om större summor, övning har gett färdighet, tålamodet har tränats in och på vägen upp har sjävlvförtroende och rutin vuxit till sig.

Plötsligt har spelaren skaffat sig en vinnande strategi, på en vinnande nivå.

Alltid någon som torskar

Det är givetvis det här som gör pokern så stor, att det faktiskt händer hela tiden. Samtidigt ska man inte bli blind och glömma bort att det är många andra som förlorar de pengar som gör någon till en vinnare. Det är också en verklighet.

Så se till att spela smart - och se upp, för snart dyker jag upp på ett bord nära dig!