Så kommer du till EPT-finalen

SPORTBLADET

Visst, det kan kännas som att det fortfarande är en stund kvar.

EPT-finalen avgörs ju inte förrän i slutet av mars och dit är det ännu två månader.

Men – för alla er som inte vill eller kan betala en buy-in på 10 000 euro så är det hög tid att fundera på hur ni ska kvala in. För – faktum är att det går.

På EPT, liksom på så gott som alla andra större turneringar består startfälten till mycket stor del av spelare som vunnit sin plats i turneringen genom att ta hem segern i någon av alla de turneringar som hålls online.

Resten av deltagarna består av proffs, folk som spelar på professionell basis för Team PokerStars som jag själv, eller för något av de andra bolagen. Dessutom brukar det alltid finnas ett gäng duktiga spelare som själv betalar sin buy-in.

Online föder vinnare

Ur vilken av dessa tre kategorier som vinnarna brukar komma ifrån går faktiskt inte att säga. Utan att ha gjort en professionell analys så känns det faktiskt som att alla tre kategorier har fött fram sina vinnare.

Ändå har jag en känsla av att det allt oftare är online-spelarna som tar hem spelet. Jag vet ju till exempel hur Chris Moneymaker och Greg Raymer vann sina platser i WSOP – och hur det gick för dem är ju redan pokerhistoria.

Spela, spela, spela

Hur gör man då om man är sugen på att försöka vinna en plats i EPT-finalen, eller någon annan stor turnering för den delen? Svaret är enkelt. Spela, spela, spela i så många turneringar du kan. Många är gratis och många spelas med mycket låga grundinsatser.

Vet du med dig att du har dåligt med tid så lägg lite tid på att hitta en site med många turneringar, där du själv kan välj förutsättningar. Kanske passar det dig bättre att spela i en turnering med färre deltagare? Då ska du leta efter en turnering med en lite högre buy-in.

Det är inte omöjligt

Ganska enkel matte egentligen. I princip kan du ju dela buy-in med deltagarantalet gånger 1,5 till 2 för att få reda på hur många spelare du bör behöva möta. Är buy-in 10 000 euro och du vill betala 250 euro i insats får du nog räkna med att slå ut drygt 60 spelare för att få din plats i Monte Carlo.

Vill du satsa mindre får du ta dig an fler. Välj själv hur mycket tid och pengar du vill satsa – men kom ihåg, det är faktiskt inte omöjligt!

Kanske ses vi där i slutet av mars? Oavsett vilket, lycka till!