William Thorson hetaste svensken

Aftonbladets Lina Olofsson rankar de bästa spelarna i PCA

Foto: MAGNUS SUNDHOLM
William Thorson.
SPORTBLADET

PokerStars Caribbean Adventure är i full gang.

När Aftonbladets pokerbloggare Lina Olofsson listar fem heta kandidater till slutsegern är två av dem svenskar och en norrman.

– Vi skandinaver är helt enkelt bra på poker, säger hon.

Daniel Negreanu, Greg Raymer och Barry Greenstein är några av de givna namnen när man pratar om slutstriden i Caribbean Adventure, en supertävling med 1 200 deltagare, som ingår i European Poker Tour.

Men Aftonbladets Lina Olofsson har hittat fem andra spännande namn, som hon tror kan nå slutsegern.

Här är hennes lista:

1. Ram Vaswani, England

Linas kommentar:

Han har bäst sammanlagd poäng i European Poker Tour. Jag tror på honom för att han är en sjukt dukig turneringsspelare. Är han bara fokuserad kan han gå väldigt långt.

2. Kristian Kjöndal, Norge

Linas kommentar:

– Utan tvekan en av de bästa pokerspelare Europa har att erbjuda just nu. Kristian har enorm vinnarskalle. Trots att han är så ung som han är, 22 år, så är han mogen I sitt spel.

3. William Thorson, Sverige

Linas kommentar:

– En av flera bra svenska spelare. Får han bara lite marker och är chipleader vid bordet så är han otroligt jobbig att spela emot. Han är en gambler, som är bra på att läsa av hur stark motståndaren egentligen är.

4. Thierry van der Berg, Holland

Linas kommentar:

– Har spelat touren länge. Men det är först senaste halvåret som han har kommit bra och har varit med vid två finalbord. Han kvalar in till nästan varje turnering i stället för att köpa in sig, bara det är en bedrift. Thierry är smart och skicklig. Jag underskattade honom och tyckte han var dålig men han har utvecklats jättemycket.

5. Magnus Pettersson, Sverige

Linas kommentar:

– Magnus är den svensk som vann mest under förra året på turneringspoker. Till skillnad från många andra har han ett money managemen, som han lyckas anpassa till pokern när han spelar. Han ger inte upp när han har lite marker och är duktig matematiskt, han gör ingenting utan att tänka sig för två ganger.

De fem heta segerkandidaterna har dock ett stort jobb framför sig. 1 200 spelare är med i turneringen som spelas den 5 till 10 januari på lyxhotellet Atlantis, Bahamas.

– De som är bäst har förstås bäst chans. Men sedan måste man ha mycket tur också, säger Lina Olofsson.

Jim Baas