Daniel Negreanu – spexaren vid bordet

”Mitt knep för att ta reda på saker om motståndarna”

Foto: LINA OLOFSSON
SPORTBLADET

Han håller låda vid bordet och pratar med motståndarna.

Spelstilen fungerar – Daniel Negreanu är en pokerns stora stjärnor.

– Det är mitt knep för att ta reda på saker om motståndarna, sager han.

Han vickar på stolen. Han snackar med motståndarna vid bordet. Daniel Negreanu pratar även med dealern som delar ut korten, med åskådarna som konstant varit flest vid just hans spelbord under EPT-turneringen PokerStars Caribbean Adventure på Bahamas.

– Genom att hålla i gång diskussionen vid bordet får jag de andra att avslöja vad de har för kort. Min styrka som pokerspelare är att läsa andra människor, säger Negreanu till Aftonbladets utsände.

Hans söndag utvecklade sig till en rysare. Daniel Negreanu spelade ett högt spel och gick all in i ett läge – hans kort mot Spencer Cossettes. Förlust i den potten, och Negreanu hade varit ute ur turneringen.

Han hade kung-dam. Cossette hade äss-kung. På bordet låg både en kung och en dam redan i floppen med de tre första korten, vilket gjorde att Negreanu vågade höja hårt, få med sig Cossettte – och ta hem pengarna.

När spelet i PokerStars Caribbean Adventure avslutades vid 18-tiden svensk tid i söndags, hade Daniel Negreanu ungefär 93 000 i chips.

En bra start.

Men under måndagens minskades 500 spelare till 120 inför tisdagen. Daniel Negreanu klarade sig inte igenom nålsögat och är utslagen.

– Sådan är pokern. Du måste ha tur också när nästan 1 200 spelare är med, säger Daniel Negreanu.

På onsdag ska antalet vara nere i 32 för att, vid finalbordet på torsdag, vara nere i åtta.

Jim Baas