Chatten på svenska

Foto: Lina Olofsson/POKERSTARS
Aftonbladets medarbetare Jim Baas hjälpte Daniel Negreanu att förstå de frågor som ställdes på svenska.
SPORTBLADET

KÖPENHAMN. Daniel Negreanu ägnade en halvtimme åt att chatta med Aftonbladets läsare på onsdagen. Intresset var enormt. Här nedan återfinns chatstunden i översatt version.

Moderator säger: Hej och välkomna till chatten med Daniel Negreanu. Ta chansen och ställ din fråga till en av världens största pokerstjärnor. Daniel kommer att svara på engelska, men en översättning av hela chatten kommer att finnas på Aftonbladets pokersida senare idag. Chatten startar om tre minuter.

Moderator säger: Nu startar chatten med Daniel Negreanu.

säger: Vilken är din favorithand?

Daniel Negreanu säger: Jag har alltid haft tur med 10-7 ... jag brukar få kåk eller stege.

säger: Vad är viktigast, när det gäller spel på internet? 1. Att alltid veta dina odds. 2. Att ha läst dina konkurrenter rätt?

Daniel Negreanu säger: Svårt att säga. Jag är inte den bäste onlinespelare men har lärt mig att det är viktigt att definiera motståndarens hand med online än på nätet. Med det sagt, jag tror det är mer viktigt att fokusera på fakta – vilka kort de kan tänkas ha – online, och läsa motståndarna live.

säger: Varför spelar så många med solglasögon?

Daniel Negreanu säger: Personligen tycker jag det är ett tecken på rädsla. Jag tror att de tror sig kunna gömma sig bakom dem. Men jag tycker det säger mer om en spelare än om spelaren inte hade glasögon på sig. Alla borde agera som män (och kvinnor) ... inga solglasön, ingen maskering, ingen gömmer sig.

Lac säger: Hur undviker man att bli utdragen då motspelaren trycker sina marker på flopp med färgdrag? Båda har mycket marker och jag har topp par eller 2par?

Daniel Negreanu säger: Bra fråga. Jag skulle råda dig att vara försiktig på floppen och i stället sätta press när turn-kortet kommer. Då har han bara ett kort på sig att försöka slå dig. Topp par är inte s-å bra när du spelar om en jättepott. Jag skulle råda dig att vara lite försiktig med sådana händer...

säger: Vem vinner EPT i Köpenhamn?

Daniel Negreanu säger: ...Jag kan inte säga vem som vinner den här turneringen men har en känsla av vem som vinner säsongsfinalen i Monte Carlo. Kanske en snygg kanadensisk killle (skrattar)...

säger: Hur länge har du levt på pokern?

Daniel Negreanu säger: Jag började spela när jag var 17 och vid 18 var det i princip mitt levebröd. Det är ungefär 15 år.

Simon säger: Har du många vänner som inte spelar poker?

Daniel Negreanu säger: Faktiskt inte. Mina närmaste vänner har du aldrig hört talas om, jag brukade spela limit hold´em med dem i Kanada, nu bor de i Vegas och spelar fortfarande limit. Jag träffar dem hela tiden.

Erra säger: Jag har fått för mig att du är ett stort hockeyfan, stämmer det?

Daniel Negreanu säger: Ja och jag har ett lag med i fantasiligan www.alternativehockeyleague.com. Min bästa spelare är Olli Jokinen. Jag har ett starkt lag, har haft det i tio år. Det är faktiskt min största hobby.

Boris säger: Vilken är den svåraste handen att spela tycker du?

Daniel Negreanu säger: Det finns två händer som är lika tuffa för att de är starka men inte s-å starka. AQ och JJ skapar mycket problem för folk. Personligen tyckerj ag att även AK är ett problem för många då de övervärderar den handen också.

säger: Alla vet att du är en spelare i världsklass live men vad har du för statistik online?

Daniel Negreanu säger: Inte så bra statistik för att jag fortfarande slipar på mitt onlinespel och jag oftast spelar mot de bästa onlinespelarna. Men i år har jag gjort mycket bättre ifrån mig och har nog kommit på ett par saker för att utveckla mitt spel.

Gurkan säger: Namnge tre svenska spelare som du har mycket respekt för vid bordet.

Daniel Negreanu säger: Hmmm.... jag gillar verkligen Martin deknijff som person och tycker att han är svår att spela emot. Jag tycker också att min favoritfisk William Thorson är en smart spelare. Alla andra är fisken (skrattar), skojar bara...

Anfield säger: Har du tips till oss som spelar på lägre nivå, hur vi ska utvecklas för att ha chans på högre nivå?

Daniel Negreanu säger: Ha inte för bråttom att flytta upp dina limits. Innan du gör det, var säker på att du verkligen gör bra ifrån dig på den nivå du spelar på just nu. Öva, läs, lär och ta det seriöst om du vill utvecklas snabbt.

KP-Fan säger: Hur mycket av ditt kändisskap kommer av att du har din pokerblogg? Det måste vara den mest kända och långlivade pokerbloggen.

Daniel Negreanu säger: Go Obama!!! Its hard to say. When I started the blog I had no idea it would become as popular as it did but its a great way for me to share my thoughts on various subjects and also give people a glimpse into the life of a poker player. Since then it seems like everyone has a blog!

Daniel Negreanu säger: Svårt att säga. När jag började blogga hade jag ingen aning om att den skulle bli så populär men det är ett perfekt sätt för mig att dela med mig av mina tankar i olika ämnen. Numera verkar det som att alla har en blogg!

säger: Vad är det mesta du har vunnit på en dag?

Daniel Negreanu säger: Jag vann 1,8 miljoner US-dollar på Bellagio 5 diamond 2004. I cash game är det inte alls i den storleken; 700 000 dollar.

säger: Jag har en 700-bankrulle. Ska jag spela cash games eller turneringar?

Daniel Negreanu säger: Cash games för då kan du kontrollera turen bättre. Turneringar är svängiga, du kan få många dåliga händer och det kan ta kål på dig.

Moderator säger: Tiden är snart slut. Vi tar tre avslutande frågor.

säger: hur resonerar en proffs en giv jämnfört med hur en amatör gör?

Daniel Negreanu säger: Största skillnaden med ett proffs är när de spelar stora potter tar de fortfarande rätt beslut.

Bestpoker säger: Vem är den bästa cash game-spelaren enligt dig?

Daniel Negreanu säger: Chip Reese, RIP. Då han gått bort, tycker jag Phil Ivey har tagit över som kung på området. Jag pratar förstås inte bara om holdém, jag talar om riktigt poker.

AndreasRRR säger: Spelar du alltid high stakes cash game eller spelar du ibland med vanligt folk bara för skojs skull?

Daniel Negreanu säger: Ibland spelar jag på lägsta nivå i PokerStars nätturneringar. Då blir det lite galet på chatten...

Moderator säger: Vi tackar Daniel för att han tog sig tid och tackar alla som besökt chatten.