Pokerproffset som är hockeyfanatiker

Foto: Lina Olofsson/POKERSTARS
Daniel Negreanu fastnade för hockeysidorna – fastän de var på svenska.
SPORTBLADET

Köpenhamn. Daniel Negreanu kallar sig crazy gambler, galen spelare. Och han är galen i hockey också. Så galen att han började läsa högt på svenska ur Sportbladet.

I samband med att pokerstjärnan Daniel Negreanu chattade med Aftonbladets läsare började han bläddra i ett exemplar av tidningen, som tidningens utsände hade med till EPT-turneringen PokerStars Scandinavian Open i Köpenhamn. Sedan läste han högt och ljudligt:

”Hett eftertraktade av elitserielagen”

”De är hett eftertraktade av elitserielagen.. grundserien är inte färdigspelad – men redan nu är silly season-snacket i gång inför nästa säsong..."

Daniel Negreanu fortsatte högläsningen, utan att förstå ett skvatt om vad det stod:

”Sportbladets Hans Abrahamsson har listat de fem hetaste lirarna och ryktena det snackas mest om på transfermarknaden...".

Han pratade sakta och stolpigt, som det blir när man inte kan språket.

Är ett stort hockeyfan

Stort skratt i lokalen då spexaren Daniel Negreanu höll låda.

– Jag förstår ingenting av vad det står. Men det handlar ju om hockey och jag är ett stort hockeyfan, säger Daniel, något han också berättade om i chatten som ni kan läsa här på Aftonbladets pokersajt.

Han hyllar Mats Sundin, som spelar i Toronto – staden där Las Vegas-bon Daniel Negreanu växte upp.

– Han är en fantastisk spelare och förtjänar att få vinna något. Men klubben har inte satsaspå att få ihop ett riktigt bra lag så jag tycker synd om honom, säger Daniel Negreanu.

På engelska, förstås.