Laddade med poker – under Wimbledon

Becker: Var ett sätt att behålla koncentrationen

Foto: AP
TENNISESS Boris Becker vann Wimbledon tre gånger och spelade poker under regnavbrotten för att behålla koncentrationen.
SPORTBLADET

Första matchen på ATP-touren spelade han redan 1983.

25 år senare är det dags för nästa debut för Boris Becker – som pokerproffs i Pokerstars stall.

Exklusivt för Sportbladet berättar den förre tennisstjärnan om hur han spelade poker under Wimbledons regnavbrott, hur det skulle vara att möta Stefan Edberg vid pokerbordet och förväntningarna inför sin första tävling

– Tålamodet blir min största utmaning, säger 40-åringen.

Nu är det poker som gäller för Becker. Proffsdebuten väntas bli i samband med EPT-finalen i april.

Det var i november som Pokerstars presenterade en sensationell nykomling i sitt proffsstall, den tyske tennislegendaren Boris Becker. Efter att ha drillats av proffsen i några månader skulle han ha debuterat i European Poker Tour-tävlingen i Dortmund i början av februari.

En sjukdom satte stopp för det, och nu lutar mycket åt att EPT-finalen i Monaco i april i stället blir hans första tävling.

– För tillfället är träningen min absoluta prioritet och de senaste veckorna har jag tränat extra mycket för att förbereda mig. Mitt deltagande i EPT är också en del av min träning och jag är nyfiken på hur det kommer att gå, säger Becker som vet vad som behövs för att lyckas.

– Beslutsamhet, ambition och framför allt disciplin och tålamod. Tålamodet blir förmodligen min största utmaning. Jag vill alltid vara aktiv och involverad, även när jag inte har en bra hand.

Vilka likheter finns det mellan tennis och poker?

– Som i alla sporter har du motståndare att utmana och tävla mot. I både poker och tennis måste du koncentrera dig på din motståndare till 100 procent. Du behöver också massor av vilja, för matchen eller spelet kan vända när som helst.

Vann Wimbledon som 17-åring

1985 fick Boris Becker sitt stora genombrott på tennisbanan. Som 17-åring blev han den första oseedade spelaren någonsin att vinna Wimbledon efter att bland annat ha slagit ut Joakim Nyström och Anders Järryd på vägen.

Totalt vann Becker 49 singeltitlar (6 Grand Slam) och spelade hem motsvarande 165 miljoner kronor.

Många gånger bestod hans uppladdning av poker.

– Liksom många andra professionella tennisspelare spelade jag mellan matcherna ibland, till och med under Wimbledon när det var regnavbrott. Det var ett sätt att hålla sig i form mentalt och behålla koncentrationen. Då spelade vi mot varandra, nu för tiden är jag säker på att det finns bärbara datorer i omklädningsrummen.

Vilka av dina gamla tenniskollegor skulle du vilja möta i poker?

– Alla, men det skulle vara särskilt intressant att se om Andre Agassi, Pete Sampras, John McEnroe, Stefan Edberg, Ivan Lendl och Jimmy Connors har bra pokeransikten och grepp om sina känslor eller om de skulle tappa kontrollen över dem.

FAKTA

Boris Becker

Född: 22 november 1967 i Leimen, Tyskland. Bor: Monte Carlo, Monaco. Tennisfacit: 49 ATP-titlar i singel (713 segrar/214 förluster), 15 ATP-titlar i dubbel (254/136). Inspelade prispengar: 165 miljoner kronor.