Tvåa inför finalen

I dag kan Lina vinna 382 800 kronor

SPORTBLADET

Det går fortsatt bra för Lina Olofsson i Spring poker week på Casino Cosmopol i Göteborg. Efter andra dagens spel är hon på andra plats.

Aftonbladets pokerbloggare Lina Olofsson.

Spelet var klart kring midnatt, natten mot söndag. Efter andra dagens spel låg Lina Olofsson, vars pokerblogg kan läsas här på Aftonbladet.se, på andra plats till med 70 000 i marker. Philip Yeh, som ledde efter dag 1, är utslagen och kom på artonde plats.

Men Lina är alltså kvar.

Trots att det såg mörkt ut i början.

– Jag började jättedåligt första dagen och åkte ner till 3 000 i marker redan i ett tidigt skede men så bestämde jag mig att efter pausen börja bygga upp stacken. Det gick bra och när dagen var över hade jag 70 000 vilket är dubbel average.

– Jag kände mig laddad inför dagens spel och i bra form efter en god natts sömn, sa hon om den fortsatta framgången dag 2.

De som slutade på tionde till artonde plats får 14 520 kronor var.

För Lina Olofsson kan det bli betydligt mer än så.

Hon tillhör de nio som spelar finalen i dag med start klockan 16. Prissummorna är från 22 440 kronor till nian, till 382 800 till vinnaren. Om Lina slutar på den placering hon har inför finalen, tvåa, så får hon 237 600 kronor.

– 220 deltagare var med från början, berättar Lina Olofsson.

Den som vill följa all rapportering från Göteborg, från klockan 16 söndag, kan klicka på länken intill. Där finns också lista med alla prissummor och namn på de nio – sju killar samt Lina Olofsson och Brynja Sassoon – som nått finalbordet.

Den som vill läsa Lina Olofssons pokerblogg på Aftonbladet.se klickar på den andra länken.

– Där skriver jag bland annat om hennes deltagande i Spring poker week, låter hon hälsa läsarna.