Matematikern ”Drillo” räknar med Blågult

”Sverige har en god chans att gå vidare”

SPORTBLADET

NOTTINGHAM. Gamla fotbollsprofiler blir igenkända fort i England. Speciellt i ett fotbollsnäste som Nottingham.

– Aren’t you the old coach? Of course, I recognize you, säger dörrvakten när Egil ”Drillo” Olsen checkar in på Europas största pokerrum.

Den före detta norske förbundskaptenen passar också på att tippa Sveriges grupp i fotbolls-EM.

Foto: Terje Rafaelsen
Spelar för att det är roligt ”Jag älskar ju kortspel men är ingen egentlig pokerhaj”, säger Egil ”Drillo” Olsen.

Expekt är arrangör av Norska mästerskapen och bolagets stora profil i Norge, fotbollsprofessorn Egil ”Drillo” Olsen, är en av deltagarna i tävlingen som avgörs i Nottingham.

Toppinsats

Förra året, när norska mästerskapen avgjordes i Göteborg, slutade ”Drillo” på en överraskande 66:e plats med över 200 deltagare.

– Jag spelar för att det är roligt, jag älskar ju kortspel men är ingen egentlig pokerhaj. Dock har jag läst en del och jag vet hur man räknar matematiskt och vilka situationer man ska undvika. Jag kommer att spela tajt, säger ”Drillo”.

Tror på Blågult

Efter att ha slutat som förbundskapten för Irak har han inga direkta coachplaner. Sommarens EM-slutspel kommer han att följa på plats för norska TV2 och Expekt.

– Jag tror att Sverige har kommit i en bra grupp och har en god chans att gå vidare. Ryssland är inget hot alls, man spelar ju five a side-fotboll på fullstor plan, säger ”Drillo” innan spelet drar i gång i arenan From Dusk till Dawn.

Englands största livepokertävling

Över 500 spelare är med under den stora pokerhelgen och det gör arrangemanget till det största hittills inom livepokern i England.