Eskilssons sågning av fotbollsexperter

”Jag tappar totalt respekten för vissa”

SPORTBLADET

Hans Eskilsson är irriterad på landets fotbollsexperter. Orsak: de skriver för lite om att Max von Scheebrügge borde vara aktuell för fotbollslandslagets EM-trupp.

”Jag tappar totalt respekten för vissa fotbollsexperter som nämner 10-15 backkandidater till EM och inte ens nämner Max”, skriver han i sin blogg på Aftonbladet.se.

Foto: Mats Strand
Bra på huvudspelet Max von Schleebrügge, här i en träningsmatch med sin gamla klubb Hammarby mot Assyriska, borde tas ut i EM-truppen enligt Hans Eskilsson.

Hans blogg finns tillgänglig för Aftonbladets läsare både på sport- och pokersektionen, eftersom han skriver om båda ämnena. Numera är Eskilsson pokerproffs men han har även varit fotbollsproffs. Och när han spelade i Hammarby var han lagkamrat med Max von Schleebrügge, en back som han är imponerad av än i dag.

”Byt titel”

I sin blogg skriver Hans Eskilsson:

”Jag träffade en stor Bröndbysupporter med fullständig koll på dansk fotboll när jag var i Tallinn. Han var lyrisk över Max Von Schleebrügges insatser i Bröndby. Nu har det stått lite om Max i tidningarna på slutet men jag tappar totalt respekten för vissa fotbollsexperter som nämner tio-femton backkandidater till EM och inte ens nämner Max. De får givetvis tycka vad de vill men byt titel till något annat i så fall!!”

Hårda ord.

Hyllar sin gamla lagkamrat

När Aftonbladet ringer honom för en ytterligare kommentar står han fast vid sitt uttalande.

– Han kan spela både vänster-, höger- och mittback. Du kan jämföra med alla backar som spelat i landslaget sedan 2006 men det finns ingen svensk back som är lika stark, lika orädd, lika bra offensivt, som skjuter lika hårt. När det gäller huvudstyrka kan möjligen Petter Hansson konkurrera med honom.

Hans Eskilsson fortsätter:

– Max har sammantaget sex-sju egenskaper som han är bäst på. Och i Bröndby har han väl gjort tre mål på fem senaste matcherna som mittback, han är hur bra som helst där. Han är väldigt bra på fasta situationer och har framför allt offensivlustan och snabbheten som är så viktig i internationell fotboll. För mig är det ofattbart att han inte är med i diskussionen om en plats i EM-truppen i högre grad.

”Borde vara given”

Sportbladets Erik Niva, Fotbollskanalens Olof Lundh samt FotbollDirekt.coms Daniel Bogefors är tre av alla tunga fotbollsexperter, som värderar Max von Schleebrügge för lågt i EM-snacket, enligt Hans Eskilsson.

– Max borde vara given i landslaget. Ändå är han inte ens med i diskussionen om att vara med i EM-truppen över huvudtaget...

Förbundskaptenen Lars Lagerbäck och hans assistent Roland Andersson är trots allt de som tar ut truppen. Och även om de inte givit Schleebrügge sitt förtroende på sistone, så har Hans Eskilsson förhoppning om en förändring på den fronten.

”Jag blev väldigt förvånad”

– Jag vet att Roland Andersson har varit och tittat på Max när han har spelat nu men jag blev väldigt förvånad när de inte tog ut honom till VM 2006. Alla fotbollsspelare är av samma uppfattning om hur bra Max är. Även om man kommer förbi honom är han så pass tuff och snabb att han ändå är jobbig.

Vad kan det bero på, att han inte nämns i snacket?

– Jag vet inte, det dröjde innan han fick chansen och han har varit med lite. När han gick till Anderlecht funkade det bra med de backar som fanns i landslaget då men nu borde han verkligen vara aktuell igen.

Hur mycket tror du att förbundskaptenen skulle påverkas i sin uttagning om media skrev mer om Max von Schleebrügge?

– Det är olika från människa till människa hur starka man är i sin egen tro. Lagerbäck har verkligen visat att han går på sin linje när han valt Anders Svensson före Kim Källström mot vissa lag eftersom han anser att Kim inte är tillräckligt snabb. Men jag tror ändå att man påverkas lite omedvetet om det blir väldigt mycket om en spelare.

Den som vill läsa Hans Eskilssons pokerblogg kommer till den via blålänken i rutan ovan till höger, under bilden på Max von Schleebrügge.