Högt spel i golf

”Daniel Negreanu har legat i hårdträning”

SPORTBLADET

Med start i dag gör pokerstjärnor upp i sitt eget WSOP i golf. Tävlingen spelas den 12–15 maj på den exklusiva golfanläggningen Las Vegas Paiute Golf Resort och Doyle Brunson får ses som storfavorit.

Foto: AP
Daniel Negreanu.

Lina Olofsson, pokerbloggare på Aftonbladet.se, hörde sig för om tävlingen med en av de absolut största stjärnorna, på småtimmarna natten mot måndag.

– Jag pratade precis med Daniel Negreanu som hade legat i hårdträning sedan han kom hem från Monte Carlo och kände sig taggad.

Doyle Brunson favorit

Räkna med att det kommer göras upp interna vad längs med banan i Las Vegas.

– Daniel, Patrik, Doyle, Phil Ivey, Erick Lindgren... alla spelar om stora summor pengar på golfbanan och tydligen sopar gubben Brunson banan med dem allihopa, säger Lina Olofsson.

Berättar i Pokermagazine

Patrik Antonius är en av pokerspelarna som älskar att vara på golfbanan, något han berättar om i sin krönikar ”Being Patrik Antonius”, i aprilnumret av Pokermagazine:

”Det har som vanligt blivit mycket golf sista tiden ... snart ska jag spela en runda mot min gode vän Jani. Meningen är att vi ska spela om 100 000 dollar och att jag ska få 15 slag i handikapp av honom. Vi ska spela på Four Seasons Golf Resort i södra Frankrike, och jag ser fram emot detta”.

Men först väntar alltså spel med många andra pokerkollegor i Las Vegas.

Populärt att spela om pengar

Lina Olofsson berättar:

– De spelar om pengar på allt. Inte bara golf även om det är en populär sysselsättning för nästan alla proffsen. De flesta av dem är även seriösa sportsbettare.

Lina kommer, här på Aftonbladet.se, att rapportera om hur det går i golfstjärnornas prestigefyllda tävling.

Hennes blogg nås genom övre länken ovan till höger. Genom att klicka på den andra blålänken kan du läsa Daniel Negreanus chatt med Aftonbladets läsare tidigare i år.

FAKTA

Utdrag ur Lina Olofssons blogg

”...Dags för den årliga golftävlingen World Series of Golf. Varje år lockar den de stora namnen inom poker som alla gör upp i en prestigefylld golftävling. Bland de deltagande finner vi Doyle Brunson, Daniel Negreanu, Patrik Antonius, Erick Lindgren, Phil Ivey och många fler.”