Swartling vill möta de andra kändisarna

SPORTBLADET

Peter Swartling är kändis, känd från Idoljuryn, men tog sig till Unibet Open i Madrid på egen hand i stället för via kändiskval. Här berättar han om pokerläget just nu.

Peter Swartling.

Hur gick det på pokermiljonen?

– Sist kom jag trea. Jag var programledare i två år och fick chans att få insyn i hur folk spelar. Så där utvecklade jag teorier om strategier i livespel.

Är det några likheter mellan Pokermiljonen och Unibet Open?

– Unibet Open är större än Pokermiljonen, det håller ju på längre. Pokermiljonen är ju slut på ett par timmar. Här spelar man i flera dagar. Pokermiljonen har ett snabbare och aggressivt spel. Sist var det rätt svårspelat mot slutet. Det blev så kallad Lottopoker.

Hur känns det inför turneringen här i Madrid?

– Det känns super. Jag känner mycket energi, det är ju ett perfekt scenario här med värme och sangria. Sen har vi ju lite otur med vädret eftersom det regnar. Men i övrigt känner jag mig superladdad.

Har du lagt upp någon speciell strategi inför den här omgången?

– Jag har ju utvecklat min strategi. Men nej, ingen speciell inför Unibet Open. Det beror mycket på vilket bord man sitter vid och vilka spelare man möter. Jag kommer att anpassa mitt spel efter de andra spelarnas taktik. Det gäller att hålla sig kvar i en sån här turnering.

Vem tror du bjuder tuffast motstånd tuffat bland kändisarna?

– Kjell Eriksson och Dregen är jag inte så imponerade av. Men Dilba ska man nog akta sig för. Hon är en aggressiv spelare och kan bli farlig. Sen har vi ju Cecilia Nordenstam som är ett riktigt pokerproffs. Där förväntar jag mig tufft motstånd.

Vem vill du ha vid bordet om det blir heads up?

– Haha. En riktigt dålig internetspelare som inte är van att spela live. Någon som kom hit på ren tur och blir nervös av livespel. Då knäcker jag honom.

Kommentarer om Madrid?

– Inte mer än att jag är riktigt laddad och ser fram emot turneringen.