”Brottsligt spela online”

– men inte att arrangera turnering

SPORTBLADET

Att spela poker på internet är brottsligt – precis som det är olagligt att arrangera turneringar på nätet. Lagen är ifrågasatt men en domstol kom fram till att detta ska gälla även fortsättningsvis. Barry Greenstein (bilden ovan) och andra pokerprofiler är dock fortsatt kritiska.

Barry Greenstein är en av de pokerspelare som ifrågasätter gällande lag.

Advokaten Lee Rousso stämde staten Washington vars lagar säger att det är brottsligt att spela onlinepoker, skriver Pokermagazine.se.

Advokatens ståndpunkt är att det går emot konstitutionen att göra utövaren till en brottsling och inte bara arrangören. Domaren dömde dock till fördel för staten, en dom som Rousso kommer att överklaga.

”Robin Hood” ifrågasätter lagen

Bland de pokerstjärnor som har varit med och stöttat advokaten i att uppmärksamma lagen för media och allmänheten märks bland annat Barry Greenstein, känd som ”pokerns Robin Hood” då han skänker bort en stor del av de intäkter han tjänar på poker.

Fotnot. På bilden ovan signerar Barry Greenstein sin pokerbok ”Ace on the river”, för att ge den till en motspelare som precis slagit ut honom ur en turnering. Detta är ett annat av hans kännetecken, något han gör varje gång han åker ur en turnering i livepoker.