Tabatabai klar för Betfair inför WSOP

Hamnar i samma stall som Mizzi och Obrestad

SPORTBLADET

John Tabatabai är den senaste i raden av unga stjärnor som slår följe i Betfairs talangfulla elitlag. 23-åringen tar plats bredvid Sorel Mizzi och Annette Obrestad i Team Betfair.

Bytte schack till poker Nu ingår John Tabatabai i Betfairs stall.

John Tabatabai är uppvuxen i Cardiff men bor numera i London. Hans passion före pokern var schack, som han till och med spelade Europa- och Världsmästerskap i.

Bytte till poker

Medan han gick på universitet så växte intresset för poker, där han kunde utnyttja sina kunskaper i schack för att förbättra sitt spel. Första gången han hamnade i rampljuset var när pressade Annette Obrestad hela vägen till mållinjen under WSOPE 2007.

John bevisade att detta inte var någon engångsföreteelse då han vann en prestigefylld turnering i Sydafrika. Tabatabai har spelat poker i nästan fem år och man ser honom ofta dominera cash-borden på något kasino eller på Betfair Poker.

”Aggressiv pokerstrateg”

Bruce Stubbs, pokeransvarig på Betfair, satt bredvid John Tabatabai under dag 1 av World Series Of Poker Europe 2007 och säger så här om nyförvärvet:

– John är en väldigt aggressiv pokerstrateg som dessutom är mycket trevlig vid bordet vilket gör det väldigt roligt och lärorikt att spela med honom. Trots att han inte nådde ända fram under WSOPE 2007 så bevisade han att han är av rätta virket då han vann i Sydafrika. Precis som våra andra unga stjärnor så är John redan framgångsrik och vi har höga förväntningar på honom.

WSOP väntar

John Tabatabai kommer att vara en del av Betfair Poker under WSOP i Las Vegas och efter det ingår det i avtalet att han ska spela regelbundet på Betfair. I ett pressmeddelande säger Betfair att målet är att bygga en laguppställning som är kapabel att besegra de allra bästa i världen.

ARTIKELN HANDLAR OM