3 svenska mästare i Pokerfinnkampen

Poängsystem med plus och minus

Foto: Andreas Bardell, Lasse Allard. Montage
Engagerande Landskamper mellan Sverige och Finland brukar kunna engagera supportrar. Här på bilden är det dock en svensk fotbollssupporter (från VM 2006) samt finska hockeyfans (bild från VM 1999) som hejar.
SPORTBLADET

Både årets SM-vinnare Ola Brandborn och fjolårsmästaren Carl-Johan Geijer finns på plats i startfältet när Pokerfinnkampens första omgång drar i gång denna lördag, den 24 maj. En tredje svensk mästare i tävlingen är fjolårets onlinevinnare Kristian Ejvegård.

– I år ska vi ta revansch, säger Lars Kollind på Vegas Event som är medarrangörer.

Precis som tidigare spelas tävlingen på Reval Park Casino i Tallinn.

Men det finns även nyheter.

Kända spelare

Nytt för i år är att tävlingen har fått flera sponsorer – nio nätsajter har hållit satelliter och skickar också egna proffs och kändisspelare.

Det är Pokertime som Oskar Silow och Christian Öman, som nyligen kom femma i EPT i Warszawa. PAF skickar bland andra Ulrika ”Catwoman” Skönnemark, åländska fjolårsmästaren Egon Lönnqvist, den finska kändisen och sångaren Kim Herold och svenska TV-kändisen Anders S Nilsson. Betfair sponsrar förra årets svenska onlinemästare Kristian Ejvegård.

– Vi har bullat upp med flera svenska mästare för att kunna ge Finland en match. De vann ju ganska klart när Pokerfinnkampen avgjordes för första gången förra året, säger Lars Kollind.

Carl-Johan Geijer spelar för Potraiser, som också skickar Helena Forsell, tidigare vinnare av bland annat PAF:s pokerkryssning.

Så får man poäng

Pokerfinnkampen är både en nationell kraftmätning och en individuell tävling. Totalrankingen består av positionsranking och terminatorranking, alltså en ranking baserad på hur många spelaren slår ut. För varje spelare som man slår ut från det andra landet tilldelas man 20 poäng, men om man däremot eliminerar en landsman så får man tio minuspoäng.

Tre deltävlingar i Pokerfinnkampen

Inköpet i samtliga deltävlingar är 400 + 40 euro och åldersgränsen är 21 år.

Tävlingen arrangeras som ett samarbete mellan Vegas Event och Real Events Nordic.

”Finalomgången bjuder ett övervärde av 50 000 kronor”, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande. Det innebär att 50 000 kronor ligger i potten utöver de summor som varje spelare måste betala in för att spela turneringen.

FAKTA

Pokerfinnkampen

Tre deltävlingar kommer att hållas – till att börja med nu, den 24–25 maj, sedan 13–14 september och slutligen 6–7 december.