Stefan Mattsson tvåa i Barcelona

”Matadorens” vinst:
2,5 miljoner kronor

SPORTBLADET

När Stefan Mattsson spelat klart WPT i Barcelona var han 2,5 miljoner kronor rikare. Och så fick han en liten tjur också.

– Vad är det vi spelar om? En kossa, undrade han.

Foto: WPT.COM
2,5 MSEK RIKARE Stefan Mattsson kom tvåa i Barcelonas WPT-turnering.

Stefan Mattsson från Stockholm slutade som tvåa då WPT i Barcelona avgjordes på tisdagskvällen. Den 29-årige proffsspelaren Mattsson är född i Kiruna och har tidigare också bott i Umeå där han bland annat jobbat som croupier innan han för tre år sedan beslöt att satsa på pokern på heltid.

Nöjd trots oflyt i sista handen

I den avgörande handen höjde Stefan med A9, varvid danske gick danske Casper Hansen går all in med A2. Floppen gav dansken ledningen med 552, turn J, river K, och efter många timmars starkt spel tvingades Stefan se sig utköpt.

– Inte mycket att göra där…fast lite halvkallt spel tycker jag det var av honom, kommenterar Stefan strax efteråt.

Tur och otur om vartannat

Själv hade han dock sin dos av tur lite tidigare, då han vinner med QQ mot Tiago Nishijmas AA, medger Stefan Mattsson.

– Men det var nästan den enda riktiga handen jag såg på hela dagen, så det kändes inte så orättvist ändå, säger han.

Största framgången mätt i pengar

Andraplatsen i Barcelona är Stefans största vinst hittills, även om han har visat sin styrka i många stora turneringar tidigare. Två år i rad – 2006 och 2007 - har han kommit i pengarna i WSOP main event (som bäst 22 plats 2007) och i fjol, augusti, slutade han i pengarna på plats 41 i EPT i just Barcelona.

När trofén, prydd av en för Barcelona typisk tjur – kom på bordet medan de två skandinaverna spelade heads up lät Stefan Mattson något skämtsamt förstå att han inte var särskilt imponerad.

– Vad är det vi spelar om? En kossa?? Var är pengarna?

Andraplatsen gav på pappret två miljoner kronor, men Stefan avslöjade efteråt att spelarna gjorde en deal då de var tre kvar och han hade ledningen, varför han ändå blev den som gick därifrån med mest pengar – 270 000 euro.