De festade på Berns

Firade pokernyhet under kvällen

1 av 3
Ett helt stall med spelare presenterades – Peter Auer, Gusten Sjöberg, Ulrika Skönnemark, Ramzi Jelassi, Michaela Johansson, Marcus Palm, Anders S Nilsson, Christian Öman, Kristian Ejvegård, Johan Ocklind, Jonas Molander, Stefan Mattsson och Bo Legato Sehlstedt.
SPORTBLADET

”Matadoren från Barcelona”, Stefan Mattsson, och TV4-programledaren Anders S Nilsson var där. Ramzi Jelassi var också där, liksom Jonas Molander och Gusten Sjöberg, när Vegas Pokeragent hade lanseringsfest i Berns salonger i Stockholm på måndagskvällen.

Runt omkring spelarcelebriteterna minglade pokerbolagen och letade efter talanger och profiler för just sina koncept. Precis som Vegas har tänkt sig.

– Jag tror på den här idén. Det behövs en kontaktpunkt mellan spelare och pokerbolag idag, säger Kenneth Engström på NordicBet.

Han fortsätter:

– Vi letar efter spelare med en profil som passar vårt eget koncept. NordicBet med en profil på sportsbetting ner till nivån division fyra ska inte nödvändigtvis ha just de allra glassigaste highstakes-lirarna som sina sponsrade pokerspelare, för oss är en agentur med många sorters spelare högst intressant.

Så funkar det

Pokeragenten är en nyhet inom europeisk poker.

Inom Vegas Pokeragent ryms spelare med olika profiler. Medan Jonas Molander redan som 22-åring spelat ihop miljoner konstaterade komikern Marcus Palm, själv en i ”stallet”, att han har en annan roll och profil…

– De tänkte att jag kanske inte är bäst på poker men jag kan ju ståuppkomik och gillas av folket, så jag fick vara med i alla fall, säger han.

Därefter rev han ned applåder med en tiominuters ståuppshow som handlade mer om hundar och dejtingsajter på nätet än om poker.

”Vi är till för att hjälpa”

Lars Kollind, vd på Vegas Group, förklarade idén bakom Vegas pokeragent, som är den första i sitt slag i Europa.

– Vi är till för att hjälpa pokerspelarna med all kringverksamhet, som PR, marknadsföring och kontrakt med sponsorer – så kan spelarna fokusera på det som de är bra på – att spela poker.

Han fortsätter:

– Vi är mycket nöjda med mottagandet av pokeragenturen och ser ljust på framtiden.

Detsamma verkar gälla spelarna, inte minst Christian Öman, 27-åring från Stockholm, som tidigare i år kom femma i EPT i Warszawa.

Första kontraktet i hamn

Christian Öman var gladast bland spelarna, då han var den första av Vegas Pokeragents spelare som blev hjälpt till ett kontrakt av agenturen.

– Jag är jättenöjd, har skrivit på för Pokertime för både WSOP och EPT i höst, och jag ska också spela en stor turnering för dem i Sydafrika i augusti.

Att anmäla sig till de turneringarna och betala själv kostar sammanlagt ett sexsiffrigt belopp – och då är inte ens omkostnaderna medräknade – ett superkontrakt för en icke sponsrad spelare, således.