Laddar inför WSOP

WSOP-armband är målet för båda

SPORTBLADET

World Series of Poker växer för varje år och för alla som åker dit är det främst en sak alla vill ha med sig hem – ett WSOP-armband, som är beviset för att man vunnit en turnering. Bara tre svenskar har tidigare lyckats erövra ett sådant armband: Christer Björin, Mats Rahmn och Anders Henriksson.

På plats i Las Vegas  Mats Rahmn och Anders Henriksson laddar för att försöka erövra ett WSOP-armband.

Las Vegas invaderas de närmaste veckorna av spelare från hela världen. Många svenskar kommer också åka dit, men då siktar de allra flesta på att bara vara med i huvudtävlingen – Main Event. Det finns dock några som ska vara i Las Vegas under hela mästerskapet som sträcker sig över sju veckor.

På plats i spelets huvudstad

De två goda vännerna Anders Henriksson och Mats Rahmn åkte till spelets huvudstad häromdagen och har redan spelat sitt första event.

– Event 1 var en Hold’em Pot Limit-turnering med 10 000 dollar i inköp. Jag hade helt fantastiska kort, AA, KK, KK en gång till, AK och några fler ganska fina händer, men det är inte alltid bra att få bra kort, när motståndarna träffar bättre på floppen. Efter bara tre timmar var min turnering slut, säger Anders.

Då gick det bättre för Mats Rahmn.

– Det var nästan tvärtom för mig. Jag hade ganska dåliga kort, men lyckades träffa stege mot triss och sedan AA en gång mot par i kungar och det räckte för att bygga upp startstacken på 20 000 till 95 000 och det gjorde att jag ledde tävlingen i det skedet. Sedan bröts mitt bord och jag fick inga kort alls och då kan det gå fort. Jag hade bara lite marker kvar när dagen var slut.

Han fortsätter:

– Redan i början av dag 2 var det färdigspelat och man fick knalla tillbaka till hotellet. Det var synd, för det var en väldigt bra turnering och chansen var bättre här med bra struktur och förhållandevis lite motståndare i stället för 2 000 spelare som man måste slå ut i turneringarna som ligger längre fram, säger Mats.

Jakten på armbandet

Tisdag morgon svensk tid startade Event 4 som också ingår i svenskarnas schema.

– Vi har ju en överenskommelse med vår sponsor T6Poker där ett visst antal tävlingar ingår. Jag tror att Event 4 passar både mig och Mats bra då vi har spelat mycket limit hold’em tidigare, säger Anders.

Pokerformen heter Mixed Hold’em där man spelar en halvtimme med fixed limit och sedan en halvtimme no limit tills man kan kora en mästare.

– Det finns självklart flest bra no limit-spelare idag, men många av den gamla skolan spelade ju mycket limit. Det är nog inte så många som behärskar båda bra, men vi hörs snart igen och vi hoppas väl kunna ligga bra till då för ett nytt armband, säger Mats innan det är dags att kila iväg ner och äta i lobbyn på hotell Bellagio där killarna bor under sin vistelse.