Framgångsrik i WSOP-tävling

”Känner mig otroligt laddad”

SPORTBLADET

Lina Olofsson, som bloggar om poker på Aftonbladet.se, är en av de 152 som gått vidare till dag två i $2000-tävlingen i WSOP. Det innebär att hon är garanterad vinstpengar.

Het i Las Vegas  Lina Olofsson.

Inför dag 2 ligger Lina mycket bra till med över average i antal marker.

– Jag hade en riktigt tuff början, men trots att jag var nere på så lite som tio big blinds var jag aldrig rädd, berättade Lina.

Sedan var det dags att stupa i säng, på torsdagsmorgonen svensk tid.

Trodde på att nå ”bubblan”

Att det skulle gå så bra att hon skulle nå ”bubblan”, det vill säga de som får pengar i turneringen, hade hon på känn redan innan start.

– Det var en känsla jag hade hela dagen, att jag skulle ta mig till pengarna. Efter sex timmar hade jag 6 000 i marker, efter åtta timmar nästan 40 000.

Hon fortsätter:

– Jag känner mig otroligt laddad inför dagens spel och om jag bara får spela samma spel som jag gjorde idag så kommer jag att gå långt. I början av turneringen fick jag ingen respekt alls och folk höjde eller synade mig varje gång. På slutet var det dock sällan någon som vågade och jag fick göra många moves eftersom de inte ville gå upp mot en med stor stack.

Kan få armband

Nu finns möjligheten för ett femte armband för Sverige, alla vinnare av event i VM-serien erhåller ett eftertraktat sådant och tidigare har endast Chris Björin (2 st) Anders Henriksson och Mats Rahmn lyckats med den bedriften.

Från start deltog 1 592 spelare i tävlingen, som återupptas kl 23 svensk tid.

ARTIKELN HANDLAR OM