Anders Henriksson på finalbord i Poker-VM

SPORTBLADET

Anders Henriksson är en av tre svenska innehavare av ett WSOP-armband som han vann under tävlingarna för två år sedan. Nu har han chans att dubbla sin skörd.

– Det vore verkligen fantastiskt roligt, säger han.

Foto: Pokernews
Het i ökenstaden  Anders Henriksson kan räkna med att håva in pengar i Las Vegas.

Strax före klockan tre på natten mot fredagen (klockan 12 i dag fredag, svensk tid), slogs det kända pokerproffset Jorge Arias ut på finalbordsbubblan vilket betydde att Anders var klar för det nio man starka finalbordet, om än med minst marker.

– Det känns väldigt bra. Efter mycket oflyt den senaste veckan, har jag äntligen lyckats få ett bra resultat. Nu siktar jag på armbandet, säger Anders till Pokernews.se.

Tung prestation

20 events har hittills spelats klart i Las Vegas under årets WSOP och det är i en av de tyngre tävlingarna som nu Anders Henriksson har nått så långt – No Limit Texas Hold’em med 5 000 dollar i inköp. Då hela 731 deltagare var med från början ligger förstapriset på 755 891 dollar; drygt 4,5 miljoner svenska kronor. Om Anders blir utslagen först får han 68 714 dollar, vilket motsvarar 410 000 svenska kronor.

– Jag har minst antal marker av de som tagit sig till finalbordet och det är många internetproffs kvar, så man kan inte spela särskilt försiktigt.

Han fortsätter:

– Scott Seiver som leder hade den sjukaste ”rushen” jag någonsin sett på ett pokerbord. Sista tre timmarna träffade han verkligen allt och har en galen ledning med 2.3 miljoner före tvåan som har strax över en miljon i marker. Därefter är det inte så stora hopp ner till mig med 311 000 så det ser ändå helt okej ut.

Många kända namn

Startfältet var verkligen fullspäckat med kända namn där få av de namnkunniga nådde ända fram. Humberto Brenes åkte ut på 14:e plats och amerikanen Michael ”The Grinder” Mizrachi var bara två platser från finalbordet när han åkte ut på elfte plats.

Anders team, T6 Poker, var en plats ifrån att få ett armband på torsdagen då Jeff Lisandro förlorade Heads-up mot Mike Matusow i event 18, men nu får de alltså en ny chans genom det svenska pokerproffset.

– Det vore verkligen fantastiskt roligt att vinna ett armband till. För det första så rycker jag ju ifrån min kompis Mats Rahmn som ”bara” har ett armband och samtidigt går jag upp på lika många som legenden Christer Björin har. Det skulle sitta fint, säger Anders Henriksson och skrattar.

Tätt mellan givarna

– Det är ju bara elva timmar till finalbordet börjar och det kommer att bli svårt att somna nu. Man är så uppe i varv efter en så här lång dag och så mycket fokusering att det är svårt att stänga av tankarna, men jag somnar nog till slut, säger det svenska proffset direkt från Las Vegas.

FAKTA

Chipcount inför finalbordet

Anders Henriksson är spelaren med minst antal marker inför dagens finalspel.

Scott Seiver 2 512 000

Rajesh Vohra 1 040 000

Jacobo Fernandez 848 000

Dave Seidman 653 000

Adam Geyer 645 000

Ben Sprengers 441 000

Chuck Sklar 439 000

Scott Freeman 423 000

Anders Henriksson 311 000

Rikard Åberg