Norinder tvingas lämna Svenska Pokerförbundet

Uppgifter till Aftonbladet.se:
beslutet offentliggörs i dag

SPORTBLADET

Uppgifter till Aftonbladet säger att pokerproffset Mikael Norinder tvingas lämna Svenska Pokerförbundets styrelse. Detta på grund av att han spelat Svenska Spels poker-SM.

– Styrelsen har bestämt, med Mikael Norinders medgivande, att han ska lämna styrelsen på grund av att han var med i Cosmopol SM. Detta eftersom det är emot de riktlinjer som de flesta i pokerförbundet följer, säger en källa till Aftonbladet.

Foto: Marja Knut/Pokermagazine
Triumfens ögonblick Mikael Norinder har precis vunnit SM i Omaha poker i Svenska Pokerförbundets SM i Tallinn. Men nu stormar det om Sundbybergsbon efter att han även ställt upp i Svenska Spels SM, trots att han är ledamot i pokerförbundets styrelse.

I veckan har debatten varit livlig efter att styrelseledamoten i Svenska Pokerförbundet, Mikael Norinders, valt att spela Casino Cosmopols-SM. Ett beslut som enligt många – inklusive Svenska Pokerförbundets styrelsemajoritet – står i strid med de mål som Svenska Pokerförbundet jobbar för: de har ett eget SM som arrangeras utomlands på grund av gällande lagstiftning i Sverige.

Spelade även SM i Tallinn

Aftonbladet.se rapporterade på plats om Mikael Norinders succé med vinst i Svenska Pokerförbundets SM i Tallin i våras, då han vann Omaha-SM. Ett mästerskap som Svenska Pokerförbundet arrangerar i samarbete med ett trettiotal olika aktörer på den svenska pokermarknaden – aktörer som inte har sitt säte i Sverige då Svenska Spel har monopol på det.

”Han gjorde fel”

Trots att Norinder sitter i Svenska Pokerförbundets styrelse ställde han upp i SM-tävlingen i Stockholm, vilket alltså inte har setts med blida ögon. Annars hade det inte varit anmärkningsvärt på något sätt att en spelare spelar båda SM:en.

Enligt vad Aftonbladet erfar har sponsorerna av det utlandsbaserade mästerskapet stört sig på Norinders medverkan i tävlingen på svensk mark.

–  Situationen har blivit än mer ansträngd av att våra samarbetspartners uppmanats att bojkotta turneringen, samt att vi är mitt inne i en stämning gällande Svenska Spels användning av varumärket Poker-SM, säger källan till Aftonbladet.

Personen med insyn i Svenska Pokerförbundets verksamhet berättar att man tycker Norinders frånfälle är olyckligt.

– Micke har varit bra för pokerförbundet men han gjorde fel som var illojal i det här fallet.

Nyheten släpps i eftermiddag

Enligt vad Aftonbladet.se erfar kommer Svenska Pokerförbundet att gå ut med en pressrelease på eftermiddagen i dag, måndag, för att deklarera Mikael Norinders avgång ur styrelsen.

Aftonbladet.se har utan framgång sökt Mikael Norinder för en kommentar måndag morgon.