Michaela på plats i syndernas stad

Laddar för WSOP efter att ha varit matförgiftad

SPORTBLADET

Michaela Johansson 22, som i folkmun kallas för Sveriges "First lady of poker" har på nu tecknat avtal med Betfair Poker och kommer att representera Betfair under WSOP i Las Vegas och WSOPE i London.

Förföljd av sjukdomar Först var Michaela Johansson förkyld – sedan blev hon matförgiftad.

Sveriges ”First Lady of Poker” sluter avtal med Team Betfair Poker och jagar armband i Sin city.

Tror på henne

Avtalet innebär att hon kommer att vara en del av det team som sedan tidigare innehåller bland annat förra årets sensationella WSOPE-segrarinna Anette Obrestad från Norge och John Tabatabai, tvåa i samma turnering och med ett flertal stora finalbord på sin meritlista.

– Vår förhoppning är givetvis att även Michaela ska kunna bli en framgångsrik del av vårt team även i framtiden, och vi tror stenhårt på henne, säger Patrik Landgren på Betfair Poker Sverige.

Michaela Johansson har, i dagarna, landat i Las Vegas och påbörjat förberedelserna inför huvudeventet som påbörjas den 3 juli.

Hur var resan?

– Förfärlig! Jag blev försenad och missade en ”connection” och tvingades övernatta i Chicago. Hela resan tog 32 timmar, ingen direkt drömstart men vad gör man?

Väl framme i Vegas har allt gått bra?

– Nja, sedan blev jag matförgiftad när jag kom fram och var dålig hela kvällen igår, men nu mår jag bättre... jag har nog haft min beskärda del av otur, säger hon och skrattar.

Hur känns formen inför stundande Poker-VM?

– Jag är inte i kanonform fysiskt just nu efter förkylning, resestrul och matförgiftningen, men jag har mer än två veckor på mig att bli det! Psykiskt är jag dock väldigt taggad.

Michaela Johansson fortsätter:

– Jag är självklart mycket glad över att Betfair nu väljer att satsa på mig och det motiverar mig ännu mer inför turneringen.

Michaela, som gjorde succé och kom tvåa i Poker-SM i fjol, har spelat WSOP både 2006 och 2007.

Hon har ingen särskild taktik inför main event – utan har lärt sig att anpassa spelet efter spelarna i denna jättetävling, där kvaliteten på spelarna varierar extremt.

Koncentrerar sig på huvudtävlingen

Michaela kommer dock förmodligen att vara återhållsam med sidoeventen.

– Jag tycker att det är dåligt värde i amerikanska turneringar pga de svenska skatterna. Om jag spelar något blir det 5 000 dollars short-handed. Den är jag sugen på, säger hon.

Michaela delar ett hus med några vänner nära huvudgatan The Strip, och stannar i Las Vegas till den 17 juli.

Kanske återkommer hon efter det hem till Sverige som en krönt drottning med en trofé som passar en dam nog så bra som en herre – det armband som ges till segraren av WSOP Main Event.