Mikael Norinders brev till Aftonbladets läsare

SPORTBLADET

Mikael Norinder är på plats i Las Vegas för att spela WSOP. Men han har tagit sig tid att skriva ett brev för att förklara sitt deltagande i Svenska Spels poker-SM. Brevet publiceras nedan, här på Aftonbladet.se.

Då jag deltog på förbundets första styrelsemöte efter det jag blivit återvald så berättade jag efter mötets avslutande att jag avsåg att deltaga i Casino Cosmopols turnering. Då informerade Peder Månsson mig om att ett e-mail gått ut till vissa sajter angående önskan om bojkott.

Jag förklarade min situation och då jag i princip var ensam i vår bokott 2007 kände jag att jag nu ville spela turneringen. Dels för värdet på turneringen samt mitt ansvar gentemot min uppdragsgivare Unibet som redan gjort buy-in och deras önskan om att jag skulle spela. Jag vill även påpeka att jag är pokerspelare och min inkomst kommer från det jag spelar in.

Peder och övriga styrelsen förklarade sin tveksamhet och sitt ogillande. Där slutade diskussionen och sedan nämnde ingen det mera.

När det stormade som värst i forum och tidningar efter mitt deltagande så skrev jag ett mail till samtliga i styrelsen där jag frågade om deras inställning till mitt vara eller inte vara i förbundet. Jag tyckte de fått mycket oförtjänt kritik och om deras önskan var att jag skulle avgå så skulle jag göra det omgående.

De svar jag fick från varje ledamot var inte eniga – majoriteten tyckte dock jag skulle avgå.

Jag reste till Las Vegas den 10 juni och har sedan haft dålig kontakt med styrelsen och fick sedan på Aftonbladet läsa att jag avgått och det var då jag skrev min spydiga kommentar i min blogg.

Jag visste inte om att beslutet redan fattats men jag litar på övriga styrelsen omdöme då de tydligen varit i kontakt med varandra, samt att jag sagt att jag skulle följa det majoritetsbestlutet som bestämdes.