De åker till Las Vegas för att vinna miljonerna

Här är svenskhoppen i poker-VM

Foto: magnus sundholm, Vegas Event
William Thorson, Michaela Johansson och Stefan Matsson åker alla till Las Vegas för att vinna poker-VM.
SPORTBLADET

De är unga, rika och framgångsrika. Nu åker de till i Las Vegas för att vinna miljoner.

Sportbladet Poker har listan på svenskarna som har störst chans att ta hem den första svenska segern i poker-VM någonsin.

Stefan Matsson:

Stefan Matsson är en av Sveriges just nu hetaste spelare. Han är redan på plats i Vegas och har visat formen tidigare i vår med en andraplats i WPT i Barcelona. Stefan har spelat WSOP 2006 och 2007 och slutat högt upp i pengarna båda gångerna – 57:a och 22:a.

Bo ”Legato” Sehlstedt:

Sehlstedt, 32, anses av många vara världens bästa turneringspelare. Han har spelat 2004 till 2007 och slutat i pengarna varje gång. I år siktar han på femte gången gillt. Sehlstedt rapporterar till Vegas Event att pokerformen är finfin och att han har en känsla av att det är dags för ett armband i år. Förutom main event kommer han att spela ett par av de övriga deltävlingarna, men han har inte bestämt vilka det blir.

Christian Öman:

Christian Öman blir livsfarlig i årets WSOP. Förutom storvinster på nätet har stjärnskottet kommit femma i EPT i Warszawa tidigare i vår . Sedan dess har han hittat en sponsor i PokerTime, och praktiserar nu som bäst sin yoga, som han hävdar är oslagbar uppladdning inför stora pokerturneringar.

William Thorson:

William Thorsson är en annan i det yngre gardet som visat sin klass i WSOP. Thorsson, som är född 1983, slutade på 13:e plats i huvudtävlingen 2006. I år blir han livsfarlig.

Michaela Johansson:

Michaela Johansson, 23, som just blivit en del av Team Betfair blir ett av våra kvinnliga hopp i main event. Michaela är redan ett välmeriterat onlineproffs som blev känd för en större allmänhet när hon i fjol kom tvåa i pokerförbundets Poker-SM.

Chris Björin:

Förutom alla unga hopp finns Sveriges genom tiderna allra mest meriterade spelare redan på plats – Chris Björin, sedan många år proffs i London. Han har spelat flera deltävlingar redan – och slutat vid finalbord två gånger. Sedan tidigare har han två armband från segrar i två wsop-deltävlingar.

Fotnot: Turneringen börjar torsdag 3 juli.

Jonas Blomquist/Minimedia