”Hoppas ni ska bli avslappnade”

William Thorson ny bloggare på Sportbladet

SPORTBLADET

William Thorson anses av många vara Sveriges bästa pokerspelare. I sin blogg på Aftonbladet berättar han om livet i Las Vegas, galna sidobets och drömmen om att vinna WSOP.

– Fokus kommer att ligga på pokern, säger William till Sportbladet.se

Foto: Pokerstars
William Thorson.

Vad kommer du att blogga om?

– Jag kommer börja med att blogga om turneringarna jag spelat eller spelar och om det händer något annat kul i Vegas som är värt att berätta, men just nu är det full fokus på turneringarna, så vi får se.

Vilka vänder du dig till i din blogg?

– Jag vänder mig till de som är intresserade av poker och till de som kanske ännu inte lyckats kvala in till en stor turnering likt EPT eller WSOP. Om de läser min blogg så kanske de känner sig mer avslappnade inför en turnering och förhoppningsvis kan känna ett lugn vid olika situationer vid bordet.

Hur mycket kommer du att blogga om andra spel, som sportspel?

– Inte så mycket, men det kanske kommer några inslag, vem vet.

Kan du berätta om något stort, galet sidospel som du gjort på sistone?

– Har medvetet tagit det lugnt med stora sidebets den sista tiden. Jag har fyllt 25 och tar det lite lugnare nu när det kommer till galna spel. Självklart har det varit en hel del bets på fotbolls-EM, men det har varit katastrof. Men man vet aldrig i Vegas, då ett bet alltid ligger nära till hands. Jag tänker dock inte göra något galet, om jag vet att jag inte kommer att vinna. Vi hade lite bets på en golfsimulator igår, jag, Roland De Wolfe och Peter Jepsen som är två bra vänner inom pokern. Men det var endast småbets.

Du har ett stort intresse för trav, kommer att märkas i bloggen?

– Jag har ett jättestort intresse för trav, men nu när jag bloggar från Vegas kommer fokus att ligga på pokern och turneringarna jag spelar. Men visst, om det inte finns så mycket att berätta om från Vegas kanske det kommer något inslag om trav, till exempel om någon av mina hästar startar.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att alla mina all-ins står! Har varit riktigt sjukt på sistonde, skulle vara skönt att slippa oturen och då och då få leka lite med turen. Men högst på önskelistan står ett WSOP armband i Main Event.

Jonas Blomquist/Minimedia