William Thorson klar för Team PokerStars

”Jag är väldigt stolt”

SPORTBLADET

Årets hetaste pokerövergång är ett faktum. Aftonbladet.se kan avslöja att William Thorson har skrivit på för PokerStars.

– En stor ära för mig, säger han.

Foto: Fotograf: PokerStars
William Thorson  Första svensk att bli medlem i Team PokerStars Pro.

Aftonbladet.se kan berätta att PokerStars i dagarna har tecknat avtal med William Thorson, ett av Sveriges mest framgångsrika pokerproffs, som ny medlem i Team PokerStars Pro. Tidigare har han representerat Betsson.

Debut i WSOP

William Thorsons första turnering som proffs i sitt nya team är World Series of Poker (WSOP) nu i sommar. Han kommer dessutom att representera PokerStars i ett stort antal turneringar både live och online under året.

– Det är en stor ära för mig att få representera Team Pokerstars. Det är ett bra team med flera av de bästa spelarna i världen. Jag är väldigt stolt över att tillhöra samma team och hoppas på att uppnå bra resultat och placeringar, säger William Thorson om att numera vara Team PokerStars Pro.

Vunnit drygt tio miljoner

Thorson har vunnit pengar totalt fyra gånger i WSOP. Under Main Event 2006 kom han på en imponerande trettondeplats bland 8 773 startande och kunde därmed kvittera ut en prischeck på nästan en miljon US-dollar.

I år har Thorson bland annat nått finalbordet i PokerStars.com EPT San Remo och en niondeplats i PokerStars Caribbean Adventure, där Aftonbladet var närvarande och följde hans framfart på plats.

Totalt har William Thorson spelat in mer än 1,8 miljoner US-dollar – mer än tio miljoner svenska kronor räknat på den aktuella valutakursen 5,95 – på bara ett par år.

– Vi är mycket glada över att ha tecknat avtal med en av de mest framgångsrika pokerspelarna i Sverige. William Thorson har haft stora framgångar inom poker, och som medlem i Team Poker Stars Pro tror vi att han kommer att utveckla sitt spel och förbättra sig ytterligare en nivå under det kommande året”, säger Michael Holmberg, Nordenchef för PokerStars.

”William” som alias

Thorson spelar under namnet ”William” på PokerStars.com. Det är ytterligare ett bevis på att Thorson har spelat länge på PokerStars.com, då en ny spelare i dag skulle ha en väldig tur om han kunde hitta ett så populärt namn att spela under.

– Som medlem i Team PokerStars Pro hoppas jag att jag kommer att utvecklas till en ännu bättre spelare och jag ser fram emot att växa tillsammans med PokerStars, säger Thorson.

Videointervju med William finns att se på:

http://pokerstars.tv/pokerstars/channels/3240/movies/3016.html

Länken finns även som direkt klickbar blålänk här intill.

FAKTA

Här är William Thorsons nya ”stallkamrater”

Team PokerStars Pro innehåller många av de största profilerna på pokerscenen så som Chris Moneymaker, Greg Raymer, Joe Hachem, Barry Greenstein, Isabelle Mercier, Daniel Negreanu, Vanessa Rousso, Humberto Brenes samt ytterligare 17 toppspelare från världens alla hörn.