Norinder talar ut

Vill förtydliga sitt agerande

SPORTBLADET

Pokerproffset Mikael Norinder avgick ur Svenska Pokerförbundets styrelse, enligt ett pressmeddelande från förbundet. Men:

– Detta visste jag inte själv om, säger han till Aftonbladet.se.

Foto: Marja Knut/Pokermagazine
Triumfens ögonblick Mikael Norinder har precis vunnit SM i Omaha poker i Svenska Pokerförbundets SM i Tallinn. Men nu stormar det om Sundbybergsbon efter att han även ställt upp i Svenska Spels SM, trots att han är ledamot i pokerförbundets styrelse.

Det är hans deltagande i Svenska Spels poker-SM som väckt ont blod bland hans kolleger i styrelsen. Norinder är ledamot och borde inte ställt upp, anser de, eftersom Svenska Pokerförbunder ligger i fejd med Svenska Spel om rätten att använda sig av varumärket poker-SM. Förbundet har ett eget SM som avgörs utomlands varje år, på grund av rådande lagstiftning i Sverige.

– Vi har haft en del samtal om mitt vara eller inte vara i Pokerförbundet, men detta visste jag inte själv om – men det var säkert ett bra beslut jag tog, säger Mikael Norinder till Aftonbladet.se.

Nu vill han förtydliga sitt agerande, och har skrivit ett brev för att förklara sitt agerande.

Det brevet publiceras här på Aftonbladet.se och nås via ett klick på blålänken ”Mikael Norinders brev till Aftonbladets läsare” intill.