Proffs på alla plan

”Jag är seriösare nu”

SPORTBLADET

Att Daniel Negreanu vinner en WSOP-tävling är ingen slump. Minutiösa förberedelser ligger bakom.

– Jag är mycket seriösare nu än när jag var yngre, säger han till Aftonbladet.

Foto: Lina Olofsson/PokerStars
Vinnande livsstil  Daniel Negreanu undviker skräpmat, ser till att äta nyttigt och träna bra – och resultaten kommer.

Den rumänskättade Torontosonen, som numera bor i spelstaden Las Vegas, vann Event 20 i poker-VM och erövrade därmed sitt tredje WSOP-armband.

Tränar hårt

Att han vinner är inte konstigt.

– Jag har förmågorna som man behöver ha för att bli en bra pokerspelare. Bra på matematik, har tålamod och numera även disciplin. Sedan är jag bra på att läsa människor, det är en stor fördel, sa han till Aftonbladets utsände på Bahamas i januari, då PokerStars Carribbean Adventure avgjordes.

Negreanu vann inte då.

Han vann inte heller EPT-tävlingen i Köpenhamn i februari men sa då till Aftonbladet:

– Jag har en ganska bra känsla om vem som vinner i Monte Carlo i april. Jag tror det blir en trevlig, rumänsk kille från Kanada...

Han själv, alltså.

Men inte heller där blev det seger.

Väl nere i Monte Carlo, där PokerStars EPT Monte Carlo Grand Final avgjordes, missade han åter finalbordet. Men det är inget konstigt i ett startfält med många hundra tävlande – eller som på Bahamas mer än 1 100 – då tur- och otursfaktorn kan variera starkt.

– Jag spelade bra och ångrar inte hur jag spelade. Ibland får man inte korten man behöver. Så är det, man får ta nya tag, sa han i Monte Carlo.

Tålamodet har lönat sig

Det har han gjort – och nu kom en skön bekräftelse på att hans satsning på seriositet bär frukt. Han tränar varje dag innan det är dags att spela poker.

– Jag kan inte vara fet och spela poker, det skulle aldrig fungera för mig, säger Negreanu som dock aldrig kunnat räknas in i det facket.

Köpte hus till mamma – som lagar maten

Men det betyder inte att han haft en perfekt kosthållning för den skull. Pokervärlden flödar i lyx men också i oregelbundna tider och skräpmat kan lätt bli en ovana. Många sitter och äter pizza vid borden samtidigt som de spelar men Negreanu är inte den som skickar efter snabbmat först. Han äter bara vegankost och faktum är att hans mamma (!) lagar hans mat. Daniel, som varit vegetarian i en herrans massa år och vegan de senaste åren, köpte ett av Las Vegas mest exklusiva hus till sin mamma i villaområdet där han har sitt eget hus.

– Jag har varit bra på poker länge men kanske inte alltid varit seriös när jag var yngre. Nu äter jag rätt, tränar bra och dricker hälsosamma juicer. Jag känner att jag mår bra och då spelar jag bättre, säger han.

FAKTA

För vinsten i WSOP Event 20 fick Daniel Negreanu motsvarande 1,2 miljoner svenska kronor räknat på kursen en US-dollar = 5,99 SEK. Ett rejält tillskott för de flesta och fina pengar även för en av de absolut största pokerstjärnorna, kanske den allra största.

– Men jag spelar inte alls för pengarna längre utan bara för äran. Jag är en crazy gambler.

1 D Negreanu 204 434 dollar

2 Ugur Marangoz126 671 dollar

3 David Baker 78 624 dollar

4 Richard Li 63 335 dollar

5 Fu Wong 51 542 dollar

6 Jeremy Kottler 40 622 dollar

7 Greg Wohletz 31 886 dollar

8 Derek Lerner 25 334 dollar

9 Hien Tran 18 782 dollar