Så slutar poker-VM

Tre spelbolag tippar utgången i poker-VM

SPORTBLADET

På torsdag börjar poker-VM i Las Vegas med över en halv miljard i potten. Årets överraskning? Hollywood-stjärnan James Woods, i alla fall om man ska tro spelbolagen.

Foto: ap
James Woods kan överraska i poker-VM.

1) Vem vinner poker-VM?

2) Vem går längst av svenskarna?

3) Vem blir årets överraskning?

4) Vem blir årets flopp?

5) Hur många är med i main event?

Johan Bondesson, PokerStars:

1) – Jag tror Greg Raymer blir riktigt farlig i år. Han vet vad som krävs för att vinna och gör sällan något förivrat kring pokerbordet, en viktig egenskap när man ska spela i stort sett dagligen i två veckor.

2) – William Thorson, vårt senaste tillskott i Team PokerStars Pro, tror jag kommer bli bäste svensk med en riktigt långt framskjuten placering.

3) – Det kommer alltid vara ett stort antal tidigare helt okända spelare som går riktigt långt. Med de resultat som våra svenska spelare visat i våra stora onlineturneringar på senaste tiden så skulle jag inte bli förvånad om vi får se en helt okänd svensk som är med långt in i slutskedet.

4) – Ungefär 3000 spelare kommer ju åka ut redan första dagen, så att hitta någon speciell flopp är svårt.

5) – Eftersom vi på PokerStars skickar otroliga 2000 spelare till årets upplaga av WSOP, mer än alla andra siter tillsammans, så tror jag på en liten ökning från förra året. Drygt 7000 tror jag det blir som anmäler sig i år.

Thomas Bertilsson, Betsson:

1) – En okänd amatör eller möjligtvis Daniel Negranu som är het just nu.

2) – William Thorson, Bo Sehlstedt eller Chris Björin.

3) – James Woods. Valet av en Hollywoodkändis som årets överraskning säger bara något om hur svårt det är att tippa hur en sådan här turnering faller ut. Med ett medlemskap i MENSA och ett IQ på 180 så har han intellektet. Får han korten med sig så varför inte.

4) – Phil Hellmuth.

5) – Ungefär samma möjligtvis något färre. Det har minskat stadigt sedan ett par år. Det som talar för att det kommer att blir fler är att dollarkursen är låg vilket gör att många européer kommer att vara med plus att de varit mer qualifers.

Dan Vikman, Expekt:

1) – Phil Ivey är en av de hetare kandidaterna i denna djungel av bra spelareoch kallas ju inte för inte pokerns Tiger Woods. Sverre Krogh-Sundbo är en vass outsider. Han har förberett sig länge för denna tävling och får han bara rätt start kan vad som helst hända. Så fungerar ju poker-VM:s main event i Las Vegas.

2) – Poker-VM är en maratontävling och det gäller att vara extremt bra förberedd både fysiskt och mentalt. Jag tror att Hans Eskilsson har en god chans att slå till och hålla sig långt framme om han kommer in rätt i spelet. Fysiskt tror jag faktiskt inte att en enda spelare slår honom i Las Vegas. Hasse är fortsatt ett praktexemplar konditionsmässigt efter fotbollskarriären. Gerasimos Deres blir också intressant att följa, han har varit en av de hetare svenska spelarna denna vår.

3) – Jag tror att Ben Affleck är så tillfreds med sitt filmande och sin karriär att han hans flyt fortsätter på pokerbordet. Jennifer Tilly vore också kul om hon kom långt fram. Hon har ju visat att hon verkligen kan spela tidigare.

4) – Gus Hansen. Det känns bara så.

5) – Jag tror att det blir en högre siffra men inte mer än 7 000. Det räcker mer än nog för att göra detta till en enorm pokerfest.

Jonas Blomquist/Minimedia