”Du gör mitt jobb så mycket lättare”

Negreanu slapp jobbiga skämt i Barcelona

Foto: Pokerstarsblog
SPORTBLADET

En pokergala i Köpenhamn skakades av ett missuppfattat skämt. EPT Awards i Barcelona blev en betydligt lugnare tillställning.

– Du gör mitt jobb så mycket lättare, sa Daniel Negreanu till en av pristagarna.

Det var i vinstras som en av pristagarna på Scandinavian Poker Awards drog ett skämt om sitt smeknamn på Internet och refererade till ”Hitler” och ”Judeproblem”. Åskådarna hörde dessvärre också bara ”Hitler” och ”Judeproblem” vilket upprörde många.

Missupfattat skämt

Lyckligtvis var skämtet missuppfattat och det fanns inga intensioner hos pristagaren att skämta om varken Judar eller Hitler.

Missuppfattat skämt eller inte. Att vara värd när något sådant händer är inte världens mest tacksamma uppgift. Daniel Negranu var det – och i år under EPT Awards i Barcelona vågade han sig på uppgiften igen.

”Skippa skämt om Hitler”

– Innan jag frågar dig om ditt smeknamn, snälla, låt oss skippa alla skämt om Hitler och Judeproblem, sa Negreanu med ett skratt när han intervjuade en av pristagarna.

Och pokerstjärnan fick som han ville. Pristagaren förklarade lugnt och sansat var han fått sitt smeknamn ifrån – till Negreanus lycka.

– Tack! Du gör mitt jobb så mycket lättare, avslutade Negreanu.

Jonas Blomquist/Minimedia