Ett ögonblick...

SPORTBLADET

Johan Bondesson, Sverigechef på EPT:s huvudsponsor, PokerStars. Är du nöjd med turneringen?

– Vi är mycket nöjda med turneringen. Att vi säljer slut alla platserna i säsongens första turnering visar att vi kommer gå mot ännu en säsong fylld av nya rekord. I Barcelona gjorde 618 spelare upp om en totalprispott på 4 952 000 EUR. Live-sändningarna via nätet höll ännu högre klass än tidigare och TV-produktionen kommer bli precis lika bra när den väl är färdig att visas på TV.

Vilken var turneringens stora överraskning?

– Det kan väl sägas vara en överraskning att endast en av våra Team PokerStars Pro spelare kom i pengarna (Chad Brown 34a €17,300) men det säger ju också en del om hur bra de många onlinekvalarna faktiskt är. Drygt 150 spelare vann sin plats online på PokerStars.

Vad har du att säga om Sebastian Ruthenberg?

– Sebastian Ruthenberg är en spelare som vi sponsrar. Han vann German Open 2006 och ett WSOP Bracelet i somras så han är verkligen en av de hetaste unga Europerna just nu.

Vad tycker du om svenskarnas insatser i turneringen?

– Det var synd att vi inte fick någon svensk på finalbordet. Vi hade några stycken med riktigt långt fram så det såg riktigt bra ut ett tag. För oss på PokerStars var det också väldigt kul att se Mats Sundin göra så bra ifrån sig i sin första stora turnering. Visst, han åkte ut i slutet av första dagen, men han placerade sig bättre än både William Thorson och Daniel Negreanu som han tränade med i samband med vår filminspelning härom veckan. Dessutom spelade han stabilt hela dagen och var riktigt sugen på revansch när han åkt ut. Vi kommer få se Mats i fler stora turneringar framöver. När det blir beror på hans hockeykarriär, men han dyker upp vid pokerbordet igen.

Vad har ni för förväntningar inför EPT London?

– EPT London kommer bli minst lika spännande att följa. Extra kul i år eftersom vi dessutom lagt till ett så kallat high roller event för de allra största spelarna. Inköpet i den turneringen är 20 000 pund och prispotten är garanterad till en miljon pund. Det blir en riktig giganternas kamp.

Minimedia