Han spelade hem Poker-SM Online

”Det känns fantastiskt”

SPORTBLADET

För två veckor sedan spelade Roger Joffs en kvalturnering för 350 kronor till Poker-SM Online på Unibet. I natt blev han svensk mästare – och 826 000 kronor rikare

– Det känns fantastiskt, säger Roger till Aftonbladet Poker.

När Aftonbladet Poker pratar med Roger Joffs, nybliven svensk mästare i online poker, är han på jobbet. Han är trött men glad – det blev en sen natt i går.

– Det har blivit mycket ryggdunkningar i dag måste jag säga. Två av mina kollegor satt till och med och tittade när jag spelade, säger Roger.

”Poker en kul grej”

Till vardags jobbar Roger som elektriker. Ett yrke han inte kommer att sluta med, trots att han vann 826 000 kronor i natt.

– Som tur är har jag en arbetsgivare som är spelintresserad. Skämt och sido så är poker en kul grej för mig. Jag hade bra utdelning under de två första dagarna vilken bidrog till att jag kunde ta mig till finalen, säger han.

Spelade kvalturneringen

Rogers väg till SM-guldet var lång. Han köpte nämligen inte in sig direkt, utan spelade en kvalturneringen för cirka 350 kronor. Hundratals händer senare är han svensk mästare och 826 000 kronor rikare.

Vad ska du göra för pengarna?

– Ärligt talat har jag inte funderat så mycket. Det blir nog en resa och renovering av källaren, säger Roger.