Michael Tureniec vann 1,5 miljoner

Svensken spelade hem Amsterdam Classic

SPORTBLADET

Michael Tureniec går från klarhet till klarhet. I oktober var han en hårsmån från att vinna EPT London. Natten till måndag vann den svenska talangen 1,5 miljoner kronor i Amsterdam Master Classics of Poker.

Foto: vegas event

Tävlingen hade 380 deltagare med kända namn som Ramzi Jelassi, Noah Boeken och Danny Ryan; ingen av dessa tog sig dock till finalbordet där man kunde se att det var hel del orutinerade spelare. Detta passade Micke bra och allt såg lovande ut, han ledde stort i chips när det var dags för finalbord och slog ut 2 spelare snabbt vilket satte honom i ett mycket starkt läge.

Hade kontroll

– Jag kände att jag hade kontroll på finalbordet hela vägen från start till vinsten, dom var inte så rutinerade vilket man kunde utnyttja i bra lägen, säger Micke.

I slutet av tävlingen kom en avgörande hand när Micke har AQ och raisar upp, en motståndare med bra stack slår om och Micke går all-in vilket tvingar motståndaren att syna med sina 44 för det lilla han har kvar. Som tur är så kommer det ett A på floppen och resten är historia och Micke kan räkna hem ännu en fin vinst till Sverige.

På tisdag spelas main event i Amsterdam Master Classics of Poker med många av Sveriges elitpokerspelare på plats.

Pokermagazine.se/Minimedia