”Pokerspelarna kan andas ut”

Tvingades betala skatt på pokervinst – friades sedan i Länsrätten

SPORTBLADET

652 085 kronor i vinst på pokersajten Nordicbet. Då tvingades spelaren betala skatt på en stor del av sin vinst. Nu har Länsrätten i Östergötland friat mannen.

– Det här är en lugnande dom för svenska pokerspelare, säger Kenneth Engström på pokersajten.

En känd svensk pokerspelare tvingades betala skatt för sina pokervinster på nätet. Skatteverket ansåg att mannens vinster var skattepliktiga, eftersom han spelat på en utländsk pokersajt. Men efter en tvist i Länsrätten i början av november har pokerspelaren friats. Anledningen till att mannen slapp betala skatt var att Nordicbet är registrerat inom EU-området, där Länsrätten anser att alla pokervinster är skattefria.

Manar till lugn

Nu manar Kenneth Engström på pokersajten till lugn bland svenska pokerspelare.

– Pokerspelarna i Sverige kan andas ut. Det här är verkligen en lugnande dom för svenska pokerspelare. Folk har missförstått saker och ting och tolkat lagen fel. Man behöver inte betala skatt för sina pokervinster på nätet, säger Engström.

Vad betyder det här för pokern på nätet i Sverige?

– Det här är en viktig dom för pokern i Sverige. Tidigare har vi märkt att folk varit oroliga över att de måste betala skatt och det har varit ett problem för oss. Nu kommer folk tillbaka till oss och spelar vilket vi ser som positivt, säger Engström.