Hon kräver 40 miljoner

”Alla hennes anklagelser saknar grund”

SPORTBLADET

Clonie Gowen har hamnat i en tvist med Full Tilt Poker. Nu stämmer pokerstjärnan spelbolaget på 40 miljoner dollar. Men enligt Full Tilt Poker är hennes anklagelser felaktiga.

– Alla anklagelser saknar grund, säger en representant på spelbolaget.

Foto: Full Tilt Poker

Clonie Gowen stämmer Full Tilt Poker, eller Tiltware som bolaget bakom heter, för kontraktsbrott och bedrägeri. Hon hävdar i målet att hon under 2004 blev erbjuden och accepterade 1 % i Tiltware i utbyte mot att hon skulle representera Full Tilt, och att hon har burit deras logga sedan dess endast i utbyte mot en del i företaget.

Kräver 40 miljoner dollar

I maj 2007 fick alla medlemmar i Team Full Tilt ut lönecheckar utom hon, och när hon krävde betalning blev hon nekad. I november senare samma år erbjöd Howard Lederer (delägare och grundare) henne 250 000 dollar som lön för hennes tjänster, men det vägrade hon att ta då hon anser att det endast är en bråkdel av det de är skyldiga henne. Hon uppskattar bolagets värde till 4 miljarder dollar, och kräver alltså 40 miljoner dollar.

”Saknar grund”

Full Tilt avbröt nyligen samarbetet med Clonie, och har nu uttalat följande:

"Tiltware, LLC, har gjorts uppmärksamma på den nyliga ogrundade stämningsansökan av en före detta samarbetspartner till Full Tilt - Ms. Cycalona Gowen. Alla anklagelser saknar grund och det är många felaktigheter i det som Ms. Gowen opassande och olagligt påstår. Tiltware LLC väntar sig att stämningen behandlas därefter av en kompetent domstol."

Pokermagazine.se/Minimedia