”Samtliga summor i denna lista är fel”

Lina Olofsson sågar Svenska Spels lösning

Omdiskuterad lista  Den här listan är gjord av Svenska Spel. Men uträkningen är inte rättvis, säger pokerbloggaren Lina Olofsson.
SPORTBLADET

Online-SM blev ett fiasko för Svenska Spel. Och eländet verkar inte ha något slut – nu har man räknat ut fel i sin utbetalning av miljonvinsten, skriver Lina Olofsson i sin .

Hon kan räkna marker Men Lina Olofsson tycker inte att Svenska Spel har räknat ut vinstsummorna rätt.

Ni ser listan längst ner på sidan. Den är sänd till Aftonbladet Poker från Svenska Spel och visar hur miljonvinsten i online-SM ska betalas ut.

Räknefel

Men den innehåller galen matematik, påpekar Lina Olofsson:

– Erras har 44 032 enligt listan och får 74 813 kronor. MakkaToni har 432 056 i listan och får 89 554. Detta är som ni ser fel och det gör ju att samtliga summor i denna lista är fel.

”Pinsamt”

– Att Svenska Spel inte kollat den en extra gång är även det riktigt pinsamt gjort förutom det faktum att de stänger av ett pågående mästerskap och därmed inte korar deras svenska mästare. Ett hån mot samtliga deltagare är var det är.

Flera förlorar stora belopp

Lina Olofsson fortsätter:

– Erik Gustafsson låg på plats 14 när de bröt. Då var de 15 spelare kvar. Han hade alltså gått längre av de sex som var ute (21 fick ju betalt). Eftersom han hade mindre i marker när de var 21 kvar så förlorar han ungefär 60 000 kronor på detta sätt. Fredrik Haugen förlorar över 200 000 kronor av samma anledning. Om någon hade haft 20 miljoner med deras beräkning hade han fått mer än vad som fanns i prispotten.

Fotnot. Efter att denna artikel skrevs har Svenska Spel ändrat summorna och presenterat en

.

FAKTA

Bakgrundsfakta

Det arrangeras redan i dag två poker-SM online. Det ena av Svenska Spel och det andra av – Unibet. Det utlandsbaserade (Malta) spelbolaget har sålunda redan korat en svensk mästare, som samarbetspartner med Svenska pokerförbundet. Så här skriver Micke Norinder om detta i sin blogg:

”Jag visste redan innan det att Svenska Spel försökte sno åt sig rätten att utse en vinnare i sitt eget Online-SM att det bara kan finnas en svensk mästare. En mästare skall koras av ett förbund, ett förbund som verkar för spelarna, och inte av ett vinstdrivande företag.

Unibet har betalat för rätten att utse en Svensk Mästare Online. Svenska Spel bara hittar på en egen tävling. Svenska Spel försöker sko sig på ett varumärke som man efter eget tycke bara roffat åt sig. Det är staten mina vänner. Ett monopol som gör som man vill. Där behöver man inte följa några lagar, vare sig det gäller marknadsföring eller EU bestämmelser.

Det känns riktigt bra att deras patetiska försök inte lyckades. Jag lider dock med de spelare som fortfarande var kvar i turneringen. Jag kan inte heller på något vis förstå logiken i uppdelningen av prispotten. Jag bara fortsätter lida med de inblandade spelarna.”

ARTIKELN HANDLAR OM