Pokerspelare vill ha upp till 700 000:–

”Den kostnaden ska Svenska Spel ta”

SPORTBLADET

Svenska Spels kapsejsade online-SM fortsätter att förfölja dem med otur. Nu riskerar spelbolaget skadeståndskrav på upp till 700 000 kronor.

– Den kostnaden ska Svenska Spel ta, säger Jonas Rosqvist, en av finalspelarna.

Foto: Arkivfoto

Han tycker att det har varit dålig redovisning av läget från Svenska Spels sida.

– Tyvärr har det varit omöjligt att få tag i chipcount för bägge borden, Svenska spel har inte gett oss dem trots påstötningar, säger Jonas Rosqvist.

Spelare berättar

Men det har inte fått honom att ge upp tanken på högre ersättning. Att online-SM i poker bröts, och inte kunde återupptas av Svenska Spel, ska inte drabba spelarn på något vis anser han.

– Jag hade kvar handhistoriken från mitt eget bord. Därefter har jag gjort samma beräkning som svenska spel och tagit skillnaden mellan verkligt utbetalt och vad som borde ha betalts. På mitt bord där de två pausade spelarna satt har spelarna fått 387k mindre än de borde. De som faktiskt hade problem fick 70k mer än de fått om man följt reglerna och det är ju bra, men inte att resten av de kvarvarande spelarna tappar 387k till redan utslagna spelare (fotnot, k = tusen, reds anm).

Jonas Rosqvist fortsätter:

”Ingen spelare har gjort något fel”

– Det är inte så att jag inte tycker att dessa sex utslagna ska ha ersättning, det är möjligt att de åkte ut på grund av de tekniska problemen, men inte på de kvarvarande spelarnas bekostnad. Den kostnaden ska Svenska Spel ta som faktiskt är den felande parten här. Ingen spelare har gjort något fel men det är vi som drabbas.

I faktarutan nedan läser ni mer om Jonas Rosqvist och andra spelare aktion mot Svenska Spel.

FAKTA

Spelarkravet

”Jag är en av de 15 och jag och ytterligare 6 andra spelare av de 15 har skickat en gemensam protest till Svenska Spel där vi kräver att de kompenserar oss enligt den markerfördelning som var när spelet avbröts när 15 spelare var kvar eftersom det är det som deras regler föreskriver.

Svenska Spel har lämnat ärendet till sin bolagsjurist och vi har därför sökt juridisk hjälp och håller på att förbereda en stämningsansökan.

Beloppet kommer att röra sig mellan 300 000 – 700 000 beroende på hur många spelare som ansluter sig. Anledningen till att vi inte är alla 15 är att vi haft svårighet att nå alla de olika spelarna, vilket vi förhoppningsvis lyckas med i det snaraste.”

Framfört och skrivet av:

Jonas ”rosjon” Rosqvist