Unibet gör PR-kupp mot Svenska Spel

Tar över finalspelet i online-SM

SPORTBLADET

Svenska Spel lyckades inte genomföra sitt poker-SM online. Nu tänker Unibet göra det i stället.

– Vi gör det för spelarna, säger Micke Norinder.

Foto: Jonas Blomquist
Initiativtagare  Micke Norinder ligger bakom Unibets idé att fixa ett slutspel åt de spelare som nådde final i Svenska Spels online-SM.

I sin blogg

, under rubriken ”en extra julklapp", har det Unibetsponsrade pokerproffset startat en kampanj för att Svenska Spels SM faktiskt ska spelas klart även om det inte blir hos det statliga spelbolaget.

– Som spelare själv vet jag hur frustrerande det är när man själv drabbas av något liknande. Nu vill vi att det ska spelas klart så att en mästare kan koras, säger Norinder till Aftonbladet Poker på telefon från Münchens flygplats, där han befinner sig på väg till Warszawa och Unibet Open som startar på fredag.

Blåsta på konfekten

Dels anser han att spelare har blivit snuvade på pengar.

– Svenska Spels lista med uträkningar hur mycket pengar de som var kvar ska få var ju fel. Och även fast de rättat det felet förstår jag inte hur de kan välja att behålla den rake (förtjänst, reds anm) de fått på en turnering de inte har genomfört. Jag tror det handlar om cirka 130 000 kronor som borde gå tillbaka till spelarna.

Norinder fortsätter:

– Raken betalar man ju som spelare för att någonting ska genomföras. Det är självklart att Svenska Spel inte ska behålla den om de inte slutför turneringen, säger Norinder.

Svenska Spel har satt punkt

Det tänker inte arrangören göra.

– Beslutet står fast och pengarna betalas ut enligt de bestämmelser vi har, säger Theres Lakso, projektledare på Svenska Spel.

Men Micke Norinder tycker inte att det räcker. Han anser att en mästare koras, för spelarna kan det ofta handla mer om äran än om pengarna när det handlar om poker.

– Att kora en mästare, det är en springande punkt.

Du menar att det handlar om äran?

– Ja, och den har de helt tagit bort nu.

Lösningen: Unibet tar över

Men Norinder har alltså jobbat för en lösning på problemet. Unibet bjuder helt sonika in de kvarvarande spelarna till Unibet, där de får göra upp om en extra prispott som de bjuder de drabbade finalisterna på. På så sätt lyckas man också värva över de absolut bästa spelarna på Svenska Spel till sig.

– Det är Mickes idé och vi gillar den, säger Andreas Slätt, marknadschef på Unibet.

Så mycket att man går in med 100 000 svenska kronor till en vinnare som koras i Unibets regi söndag den 14 december. Dessutom kommer de tre bästa spelarna att vinna varsitt turneringspaket till Unibet Open i Budapest i vår.

– Vi gör det för spelarna, säger Micke Norinder.

En passning till marknadschefen:

Och en perfekt PR-kupp?

– Så kan man också se det, säger Andreas Slätt och skrattar.