Pengar rullar in som de ska

”Det går bra nu”

Foto: Arkivfoto, Jim Baas. Montage
Het i Unibet Open Erik Dahl ledde överlägset efter dag 1A och är förhoppningsfull inför fortsättningen.
SPORTBLADET

WARSZAWA. Erik Dahl, 25, har haft ett riktigt fint pokerår. Och nu har han god chans att krydda det med en vinst i Unibet Open i Polen.

– Jag har fått en bra start, konstaterar han nöjt.

Så är det, milt sagt. När dag 1A (torsdagen) spelats klart, och markerna räknats samman sent omsider, var han överlägsen chip leader med 82 500.

– Det är 20 000 bättre än tvåan så jag kan inte vara annat än nöjd, säger Nynäshamnssonen som bott i Göteborg – där han studerat vid sidan av pokerspelandet – de senaste åren.

En skön sits inför dag 2, som spelas på lördagen (söndag är finaldag). Trots att han fått dåligt med sömn innan turneringen.

– Det blev inte så många timmar natten innan eftersom vi reste över så tidigt att man var helt färdig framåt kvällen. Men det är bara att hålla ut, tålamod är en dygd. Och det är aldrig jobbigt när det går så här bra, säger han med ett brett leende.

Tuff fortsättning

Han vet att man inte vinner en turnering första dagen och att tuffare prövningar kommer. De tuffaste kan komma redan nu.

– Det är alltid tuffast dag 2, för då vet man att en större andel av spelarna kan prestera och är rutinerade. Det krävs lite mer av en. Men utgångsläget ser bra ut, erkänner Erik Dahl.

– Jag skulle inte vilja byta plats med någon annan... men jag hoppas att en svensk vinner oavsett om det är jag eller någon annan, det är på tiden efter att fyra Unibet Open spelats.

Flyt ombord på båt

Det här är inte enda medgången han haft på sistone. För några veckor sedan hade han, både bokstavligt och bildligt, flyt ombord på en pokerkryssning i Västindien.

– Ja, det går bra för nu för mig. Jag spelade Caribbean poker classics, kom trea i ett sidoevent och vann ett annat. Och så ”cashade” jag i WSOP (poker-VM, reds anm) i somras, det gav mig drygt 25 000 dollar. Så jag ligger rejält plus i år.

Vad är tjusningen med Unibet Open?

– Jag är återkommande gäst hela tiden, så något är det. Ska jag försöka sätta fingret på vad det är så är det väl att den vuxit i popularitet, är bra anordnat och att man känner mycket folk. Det här är första gången jag tar turneringen riktigt seriöst.

Korn på 1,2 miljoner

Förstapriset i Unibet Open Warszawa är på 464 805 polska zloty, kursen är i skrivande stund 2,67 så det motsvarar 1 240 000 svenska kronor.

Fina pengar. Men Erik Dahl tänker jaga ännu större slantar i början av januari, och då handlar det om Västindien igen.

– Nästa event blir PCA (PokerStars Caribbean Adventure) på Bahamas. Där är förstapriset runt två miljoner dollar.

Erik Dahl säger som nästan alla pokerspelare brukar göra:

– Jag hoppas vinna det.

Och chansen finns, om han kan ta med sig formen in i nästa år.