”Jag skulle lägga en slant på mig själv”

Micke Norinder om Unibet Open i Polen

SPORTBLADET

WARSZAWA. Dags att dela ut korten i Warszawa. Unibetsponsrade pokerproffset Micke Norinder tror på sig själv som slutsegrare – och han har oddsen med sig.

– Men alla de tre toppnamnen är riktigt bra, säger Norinder, på plats i Polen.

Micke Norinder, pokerproffs.

Under torsdagen och fredagens spelas dag 1 A och dag 1 B i Unibet Open i Polen. Alla, uppemot 300, spelare finns det inte odds på. Däremot toppnamnen. Och där återfinns Micke Norinder som näst hetaste spelare – se listan genom att klicka på blålänken ”här är alla odds...” intill.

Nämner tre heta

Han står i 35 gånger pengarna som slutvinnare och har bara Christoffer Egemo Hansen före sig (30 gånger insats). Tätt efter följer en handfull spelare, varav Norinder ser en som riktigt het: Ville Wahlbeck, som ger 40 gånger insats om han vinner.

– Jag tror att vi tre har bra chans. Men sedan finns det en ung kille från Skellefteå som jag tror på också, säger Micke Norinder.

En outsider

Killen i fråga heter Magnus Näslund och "ung” är likamed 20 i hans fall. Näslund spelade en satellitturnering på onsdagskvällen samtidigt som Norinder – och imponerade på den senare.

– Han var riktigt bra, jag tror han kan vinna hela turneringen, säger Norinder.

Näslund tillhör dock inte turneringens största namn – innan den startat. Därför finns han inte med bland dem som är spelbara som vinnare. Däremot går det att spela 15 andra spelare, varav en ger 100 gånger insats om spelet går in.

ARTIKELN HANDLAR OM